De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mangotempura met limoensabayon

Dit heerlijk fruitig nagerecht van mangotempura met limoensabayon is de perfecte afsluiter van een geslaagd diner met vrienden.

30 min kooktijd
Mangotempura met limoensabayon

Een recept van

Angélique Schmeinck

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

’s Middag voorbereiden

Kruidige sinaasappelsiroop

Pluk de munt. Breng het sinaasappelsap met honing, kruidnagel, kaneel en munt aan de kook in een brede pan. Laat op laag vuur tot licht stroperig inkoken. Schenk de siroop door een zeef en laat afkoelen.

Partjes sinaasappel en grapefruit

Snijd rondom de schil van de sinaasappel en grapefruit tot al het wit er af is. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en bewaar ze in de koelkast.

 

’s Avonds afmaken

Tempurabeslag

Verwarm de frituur voor tot 180 °C. Roer met een garde het ijskoude water door de tempurabloem tot een dik vloeibaar, maar klonterig beslag.

Mango

Schil de mango, snijd het vruchtvlees weg langs de pit. Snijd de plakken in blokjes van 1 centimeter.

Sabayon kloppen

Klop de eidooiers met suiker, limoncello, rasp van de limoen en 25 millimeter limoensap luchtig door elkaar. Verwarm op matig vuur en blijf actief kloppen (circa 5-7 minuten.) tot een luchtige maar stevige schuimsaus ontstaat. Beslist niet stoppen met kloppen want dan veranderen de eidooiers in roerei.

Mango frituren

Prik een mangoblokje aan een lange satéprikker, wentel door het beslag en frituur met kleine porties tegelijk tot ze krokant zijn. Laat uitlekken op keukenpapier. 

Opmaak bord

Verdeel 3 tempura over een langwerpig bord. Verdeel daartussen 3 sinaasappelpartjes en 2 grapefruitpartjes. Lepel de siroop over het bord en de citrusvruchten (niet over de tempura). Lepel de sabayon over de tempura, laat het er een beetje af lopen.

 

 
Zoete Chenin Blanc uit de Anjou (Loire)


Bij rosé uit de Anjou wordt er meestal aan de mierzoete rosé uit de jaren ‘70 gedacht. Dat is jammer want er wordt echt heerlijke rosé gemaakt.
Zoals een Chenin Blanc (ook wel Pineau de Loire genoemd). Al deze wijnen uit dit dorp zijn zoet, maar het fijne is dat ze wel in allerlei zoet-gradaties verkrijgbaar zijn. Dus er is altijd een wijn te vinden die bij het gerecht past en smaakt.
De wijnboeren worden hier ook wel eens suikerjagers genoemd. Ze streven erna zoveel mogelijk natuurlijke suikers in de druif te krijgen. Er komt dus geen suikerklontje aan te pas.

door Corria Houthuizen

 

 

 

 

 

De beleving van uit eten gaan met je vrienden, maar dan in je eigen huis? Een chef hiervoor uitnodigen is niet meer nodig. Vanaf nu ben jij chef, sommelier en gastheer of -vrouw tegelijk! Je vrienden weten niet wat ze overkomt als jij een indrukwekkend 3-gangenmenu op tafel tovert.

Meesterkok Angélique Schmeinck deelt haar culinaire geheimen met jou en geeft tips en tricks voor een perfect menu. Voor- hoofd- en nagerecht; je bord tot in de puntjes verzorgd en de smaken perfect gecombineerd. Indrukwekkend, terwijl jij er echt niet veel moeite voor hoeft te doen. Dat weet jij, maar dat hoeven je vrienden niet te weten…It’s time to impress your friends! 

 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker