De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

malakofftorte

135 MIN
Malakofftorte

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Lange vingers
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Klop de eiwitten met de suiker tot stijve pieken. Meng het amandelpoeder met de poedersuiker. Spatel het amandel-poedersuikermengsel door het eiwit en voeg de bloem toe. Spatel voorzichtig door elkaar en schep het beslag in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit lange vingers op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de lange vingers in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Chocolade tableren
Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade.

Doop 10 lange vingers voor de helft in de chocolade in laat circa 30 minuten uitharden. Bewaar deze lange vingers voor de garnering.

Rum-koffiemengsel
Meng de rum met koffie.

Moskovisch biscuit
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot stijve pieken. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Spatel de eidooiers door het eiwit en meng goed door. Spatel eerst de boter en daarna de bloem erdoor. Schenk het beslag in een springvorm en bak het beslag in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Koffiebavarois
Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom met de helft van de suiker tot yoghurtdikte. Breng de melk met de espresso en de rest van de suiker aan de kook. Klop de eidooier los en giet de espresso erop. Roer goed door en giet terug in de pan. Gaar de crème zonder te koken. Haal de pan van het vuur en los er de geweekte gelatine in op. Laat de massa afkoelen op ijswater tot hij dikker wordt. Spatel de slagroom erdoor.

Opbouw
Snijd het biscuit horizontaal door. Leg een laag biscuit terug in de springvorm. Verdeel een laag koffiebavarois erover. Drenk 8 lange vingers in het rum-koffiemengsel en druk ze in de bavarois. Vul verder af met de bavarois en dek af met de andere plak biscuit. Laat circa 2 uur in de koelkast opstijven.

Garnering
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster het amandelschaafsel in circa 12 minuten goudbruin. Laat het amandelschaafsel afkoelen. Klop de slagroom met de suiker stijf. Verwijder de springvorm en bestrijk de boven- en zijkant met de slagroom. Schep de rest van de slagroom in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en spuit 10 toefjes rondom de taart. Leg op elke toef een lange vinger met de chocoladekant naar boven. Zet de zijkant van de taart aan met de geroosterde amandelen.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker