Citroenboter
• Laat de boter in een kleine kom op kamertemperatuur komen.
• Rasp de helft van de citroenschil over de boter en meng erdoor.
Salade van peultjes
- Pel en snipper het sjalotje.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes circa 5 minuten.
- Voeg het sjalotje toe en rasp de andere helft van de citroenschil erover. Laat nog circa 7 minuten pruttelen en schep af en toe door.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook
- Verwijder de uiteindes van de peultjes.
- Schrap de bospeentjes en snijd in dezelfde grootte als de radijsjes.
- Schep de radijsjes en bospeentjes in de pan, voeg zodra het water weer kookt de peultjes toe en laat circa 2 minuten koken.
- Giet af in een zeef en schep terug in de pan. Voeg de gebakken krieltjes toe en het sap van de citroen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Makreelfilets
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de makreelfilets circa 4 minuten op de huidkant. Draai de makreelfilets om en bak nog circa 1 minuut. Serveer de makreelfilets met de salade van peultjes en de citroenboter.
0 reacties