De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

makreelfilet met salade van peultjes

30 min kooktijd
Makreelfilet met salade van peultjes

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Citroenboter

• Laat de boter in een kleine kom op kamertemperatuur komen.
• Rasp de helft van de citroenschil over de boter en meng erdoor. 

Salade van peultjes

  • Pel en snipper het sjalotje.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de krieltjes circa 5 minuten.
  • Voeg het sjalotje toe en rasp de andere helft van de citroenschil erover. Laat nog circa 7 minuten pruttelen en schep af en toe door.
  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook
  • Verwijder de uiteindes van de peultjes.
  • Schrap de bospeentjes en snijd in dezelfde grootte als de radijsjes.
  • Schep de radijsjes en bospeentjes in de pan, voeg zodra het water weer kookt de peultjes toe en laat circa 2 minuten koken.
  • Giet af in een zeef en schep terug in de pan. Voeg de gebakken krieltjes toe en het sap van de citroen. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Makreelfilets 

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de makreelfilets circa 4 minuten op de huidkant. Draai de makreelfilets om en bak nog circa 1 minuut. Serveer de makreelfilets met de salade van peultjes en de citroenboter.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker