De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

makkelijke pie

30 min kooktijd
Makkelijke pie

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.

 Winterpeen en aardappels

  • Schil en snijd de winterpeen in plakken van circa 1 centimeter dik.
  • Snijd de aardappels in parten. Meng de aardappels en winterpeen met een scheutje olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de winterpeen en aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in circa 20 minuten gaar.

Makkelijke pie

  • Ontdooi het bladerdeeg.
  • Pel en snipper de uien.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Halveer de champignons.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan en bak de champignons circa 5 minuten.
  • Bestrooi het gehakt met een beetje zout en versgemalen peper en bak mee met de champignons. Voeg de knoflook, ui, Provençaalse kruiden, tomatenpuree, mosterd, doperwten en een scheutje water toe en verwarm circa 6 minuten op hoog vuur. Verdeel de inhoud van de pan over een ovenschaal.
  • Rek het bladerdeeg uit tot de juiste lengte en dek de ovenschaal er helemaal mee af.
  • Kluts het ei in een kom en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bak de pie in de oven in circa 12 minuten goudbruin.

Serveren

  • Verdeel de makkelijke pie en de winterpeen en aardappels over borden. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker