- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Winterpeen en aardappels
- Schil en snijd de winterpeen in plakken van circa 1 centimeter dik.
- Snijd de aardappels in parten. Meng de aardappels en winterpeen met een scheutje olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de winterpeen en aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in circa 20 minuten gaar.
Makkelijke pie
- Ontdooi het bladerdeeg.
- Pel en snipper de uien.
- Pel en hak de knoflook.
- Halveer de champignons.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote hapjespan en bak de champignons circa 5 minuten.
- Bestrooi het gehakt met een beetje zout en versgemalen peper en bak mee met de champignons. Voeg de knoflook, ui, Provençaalse kruiden, tomatenpuree, mosterd, doperwten en een scheutje water toe en verwarm circa 6 minuten op hoog vuur. Verdeel de inhoud van de pan over een ovenschaal.
- Rek het bladerdeeg uit tot de juiste lengte en dek de ovenschaal er helemaal mee af.
- Kluts het ei in een kom en bestrijk het bladerdeeg ermee. Bak de pie in de oven in circa 12 minuten goudbruin.
Serveren
- Verdeel de makkelijke pie en de winterpeen en aardappels over borden.
0 reacties