Makkelijke Chinese sesamkip met broccoli en rijst

11
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Groente en rijst
Kook of stoom de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de broccoli in roosjes en blancheer of stoom beetgaar.

Sesamsaus
Rooster het sesamzaad goudbruin in een droge pan. Schep het sesamzaad uit de pan en houd even apart. Schenk en schep nu de overige ingrediënten in de pan, meng goed door elkaar en breng aan de kook. Roer de helft van het geroosterde sesamzaad erdoor. (bewaar de rest voor de garnering)

Chinese sesamkip
Verhit de olie om te frituren tot 170 ºC
Snijd de kippendijen door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Splits het ei en kluts het eiwit los. Haal de kippendijen eerst door het eiwit en vervolgens door de maïzena. Frituur de kip goudbruin en krokant.

Serveer
Serveer de broccoli op de rijst. Meng de krokante kip door de saus en serveer naast de broccoli en de rijst. Snijd de lente-ui in ringen. Strooi de lente-ui en nog wat geroosterd sesamzaad over de gerechten.

 

Ingredienten

4
Personen

Groente en rijst

  • 400 g rijst
  • 1 broccoli
  • 1 lente-ui

Sesamsaus

  • 2 el sesamzaad
  • 2 el ketjap
  • 1 el rijstazijn
  • 2 el gefermenteerde bonenpasta
  • 1 el sesamolie
  • 2 el ketchup

Sesamkip

  • 500 g kippendijen, zonder bot maar met vel
  • 1 ei
  • 5 el maïzena
  • olie om in te frituren
Geef je waardering
11