De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Makkelijke Chinese sesamkip met broccoli en rijst

​​​​​​​Kook of stoom de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de broccoli in roosjes en blancheer of stoom beetgaar.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Makkelijke Chinese sesamkip met broccoli en rijst

Bereidingswijze

Groente en rijst
Kook of stoom de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Snijd de broccoli in roosjes en blancheer of stoom beetgaar.

Sesamsaus
Rooster het sesamzaad goudbruin in een droge pan. Schep het sesamzaad uit de pan en houd even apart. Schenk en schep nu de overige ingrediënten in de pan, meng goed door elkaar en breng aan de kook. Roer de helft van het geroosterde sesamzaad erdoor. (bewaar de rest voor de garnering)

Chinese sesamkip
Verhit de olie om te frituren tot 170 ºC
Snijd de kippendijen door. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Splits het ei en kluts het eiwit los. Haal de kippendijen eerst door het eiwit en vervolgens door de maïzena. Frituur de kip goudbruin en krokant.

Serveer
Serveer de broccoli op de rijst. Meng de krokante kip door de saus en serveer naast de broccoli en de rijst. Snijd de lente-ui in ringen. Strooi de lente-ui en nog wat geroosterd sesamzaad over de gerechten.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.