Makkelijke barbecueforel

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Macaroni

  • Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de macaroni af en spoel koud onder de koude kraan. Schep de macaroni in een kom en roer er een flinke scheut olijfolie extra vierge door.

Forel

  • Verwijder indien nodig de graatjes van de forellen.
  • Scheur 4 vierkanten aluminiumfolie af en leg de forelfilets met de velkant naar beneden op het aluminiumfolie.
  • Halveer de citroen en pers het sap uit over de forelfilets. Pluk de peterselie en verdeel de peterselie over de forelfilets. Schenk de appelsap erop en vouw het aluminiumfolie dicht tot pakketjes.
  • Bak de forelfilets in de oven in circa 10 minuten gaar.

Pastasalade

  • Breng een pan met water aan de kook.
  • Maak de peultjes schoon en kook ze in de pan met water in circa 4 minuten beetgaar. Giet de peultjes af.
  • Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan in circa 4 minuten goudbruin.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de partjes uit de sinaasappels. Pers het gedeelte wat overblijft uit over de macaroni.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Meng de zonnebloempitten, peultjes, venkel, cherrytomaten, olie en de resterende peterselie door de macaroni en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Serveren

  • Haal de forelfilets uit de oven. Vouw het aluminiumfolie open en leg de forelfilets met folie en al op bord en schep de pastasalade ernaast.

Tip
De forel is ook geschikt om op de barbecue te bereiden. Stoom de forelfilets in circa 10 minuten gaar op een hete barbecue.

Ingredienten

4
Personen

Pastasalade

  • 300 g viergranenmacaroni
  • olijfolie extra vierge
  • 200 g peultjes
  • 65 g zonnebloempitten
  • 1 venkelknol
  • 2 handsinaasappels
  • 250 g cherrytomaten

Forel

  • 4 forelfilets
  • 1 citroen
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 100 ml troebele appelsap

Extra nodig

  • aluminiumfolie
Geef je waardering
4