Maki sushi met gerookte paling, zalm en rosbief

0
Gevorderd

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Dit gerecht maakte Aja in aflevering 17 van The Chefs' Line Nederland.

Was de rijst en het zeewier en kook volgens de gebruiksaanwijzing gaar in het water en de sake (kook de rijst eventueel in een rijstkoker). Verhit de rijstazijn met suiker en zout in een steelpan. Laat de suiker oplossen. Meng het azijnmengsel voorzichtig omscheppend met de warme rijst. Laat de rijst afkoelen.

Rollen

Bak een omelet van de eieren. Snij de komkommers en palingfilets in repen. Leg de sushirijst op ⅓ van de nori op de sushimat. Leg vulling in het midden en maak rolletjes. Snij in kleine porties. Serveer met de sojasaus en wasabi.

Ingredienten

2
Personen

Sushirijst

  • 1 kopje rijst (minori of Uymenishiki)
  • 3 g gedroogd zeewier
  • 175 ml water
  • 1 tl saké

Sushi azijn

  • 90 ml rijstazijn
  • 5 tl suiker (fijne rietsuiker)
  • 1 tl zout

Vulling

  • 2 eieren
  • 100 g rosbief
  • 20 g rucola
  • filet van één gerookte paling
  • 2 mini komkommers
  • 5 g broccoli cress
  • 3 el roomkaas
  • 6 plakjes verse zalm (sashimi)
  • 5 g bieslook

  • norivellen
  • sojasaus naar smaak
  • wasabi naar smaak
Geef je waardering
0