De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

macarons met witte chocoladeganache

Verwarm de oven voor op 160 ºC. Kook in een pan het water met de suiker tot 118 ºC. Klop met gebruik van een mixer 55 gram eiwit stijf en schenk de suikersiroop er in een dun straaltje bij.

30 MIN
Macarons met witte chocoladeganache

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 ºC.
Kook in een pan het water met de suiker tot 118 ºC. Klop met gebruik van een mixer 55 gram eiwit stijf en schenk de suikersiroop er in een dun straaltje bij. Laat circa 10 minuten koud kloppen. Meng in een kom amandelpoeder, het resterende eiwit, poedersuiker en cacaopoeder. Spatel het eiwitschuim er voorzichtig doorheen. Vul een spuitzak met glad spuitmondje met het eiwitschuim. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat gelijke dopjes. Laat de macarons 3 uur drogen op kamertemperatuur. Bak de macarons in de oven in circa 8 minuten droog.

Witte chocoladeganache
Breng de room met de suiker aan de kook. Meng de chocolade door de room, haal de pan van het vuur en laat rustig smelten. Schep de ganache in een spuitzak en laat in de koelkast opstijven. Spuit een toef ganache op de platte kant van een macaron en duw er een tweede tegenaan.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker