De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mac and cheese met broccoli

Een smakelijke variatie op de klassieke mac & cheese.

35 MIN
Mac and cheese met broccoli

Een recept van

Een klassiek Amerikaans gerecht. Gebruik voor deze maaltijd je favoriete groenten. Ik tip: broccoli, bimi of bloemkool. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 230°C.
  2. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de bloemkool en de broccoli in circa 2 minuten beetgaar.
  3. Rasp de kazen.
  4. Meng in een kom de slagroom, kazen, macaroni, bloemkool en broccoli. Breng op smaak met zout en peper. Schep alles in een ingevette ovenschaal.
  5. Pel en pers de knoflook boven een kom. Meng de panko, een scheut olijfolie en wat zout en peper erdoor.
  6. Verdeel het kruim over de mac & cheese.
  7. Bak 10-15 minuten in de hete oven, tot het kruim goudbruin en krokant gebakken is.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker