Een klassiek Amerikaans gerecht. Gebruik voor deze maaltijd je favoriete groenten. Wij tippen: broccoli, bimi of bloemkool. Ook lekker met een frisse salade.

Ingredienten

4
Personen

Macaroni

  • 275 gr grote macaroni
  • 300 gr bloemkoolroosjes
  • 200 gr broccoliroosjes of bimi
  • 200 gr belegen boerenkaas of cheddar
  • 75 gr Parmezaanse kaas
  • 200 ml slagroom
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 80 gr panko (grof paneermeel)

Benodigdheden

  • rasp
  • ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten
  1. Verwarm de oven voor op 230°C. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Kook de bloemkool en de broccoli in circa 2 minuten beetgaar. Rasp de kazen.
  2. Meng in een kom de slagroom, kazen, macaroni, bloemkool en broccoli. Breng op smaak met zout en peper. Schep alles in een ingevette ovenschaal.
  3. Pel en pers de knoflook boven een kom. Meng de panko, een scheut olijfolie en wat zout en peper erdoor. Verdeel het kruim over de mac & cheese.
  4. Bak 10-15 minuten in de hete oven, tot het kruim goudbruin en krokant gebakken is.

Geef je waardering

56
Mac and cheese met broccoli