Maaltijdtosti met avocado ei-salade

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Kook in een pan met water en zout de eieren in circa 10 minuten hard.
  • Spoel ze koud en pel ze.

Paprika-fetaspread

  • Verhit olie in een pan.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Bak de paprika in circa 5 minuten zacht.
  • Haal de paprika uit de pan en laat op een bord afkoelen. 
  • Pureer met een staafmixer de paprika met de feta tot een gladde puree. (Voeg eventueel extra olijfolie toe)

Tosti

  • Schaaf de courgette met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken.
  • Bestrijk de plakjes courgette met olie en gril ze in een grillpan circa 2 minuten aan beide kanten.
  • Snijd de tomaten in dunne plakken en de olijven in ringen.
  • Bestrijk de boterhammen met de spread.
  • Verdeel de courgette, tomaten, olijven en een paar blaadjes basilicum over de helft van de boterhammen. Leg op iedere belegde boterham een boterham met de besmeerde kant naar beneden.
  • Bestrijk ze met olie en bak de tosti’s in een grillpan in circa 5 minuten aan beide kanten goudbruin.

Salade

  • Snijd de eieren fijn.
  • Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in blokjes en schep de blokjes uit de schil.
  • Schil en snijd de appel van het klokhuis af in blokjes.
  • Meng in een kom de avocado, ei en appel.
  • Halveer de limoen en breng de salade op smaak met limoensap, zout en peper.
  • Snijd de witlof in repen en roer de witlof door de salade.

Ingredienten

4
Personen

Maaltijdtosti

  • olijfolie om in te bakken
  • 1 rode paprika
  • 150 g feta
  • 1 courgette
  • 3 trostomaten
  • 50 g groene olijven zonder pit
  • 8 bruine boerenboterhammen
  • 2 takjes basilicum
  • zout
  • versgemalen peper

Salade

  • 4 eieren
  • 2 avocado's
  • 1 appel
  • 1 limoen
  • 2 stronkjes witlof
Geef je waardering
1