- Kook in een pan met water en zout de eieren in circa 10 minuten hard.
- Spoel ze koud en pel ze.
Paprika-fetaspread
- Verhit olie in een pan.
- Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Bak de paprika in circa 5 minuten zacht.
- Haal de paprika uit de pan en laat op een bord afkoelen.
- Pureer met een staafmixer de paprika met de feta tot een gladde puree. (Voeg eventueel extra olijfolie toe)
Tosti
- Schaaf de courgette met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken.
- Bestrijk de plakjes courgette met olie en gril ze in een grillpan circa 2 minuten aan beide kanten.
- Snijd de tomaten in dunne plakken en de olijven in ringen.
- Bestrijk de boterhammen met de spread.
- Verdeel de courgette, tomaten, olijven en een paar blaadjes basilicum over de helft van de boterhammen. Leg op iedere belegde boterham een boterham met de besmeerde kant naar beneden.
- Bestrijk ze met olie en bak de tosti’s in een grillpan in circa 5 minuten aan beide kanten goudbruin.
Salade
- Snijd de eieren fijn.
- Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in de schil in blokjes en schep de blokjes uit de schil.
- Schil en snijd de appel van het klokhuis af in blokjes.
- Meng in een kom de avocado, ei en appel.
- Halveer de limoen en breng de salade op smaak met limoensap, zout en peper.
- Snijd de witlof in repen en roer de witlof door de salade.
0 reacties