Maaltijdloempia & Chillisaus

17
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Maaltijdloempia
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Pel en snijd de knoflook fijn. Snijd de kipfilet in blokjes.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de knoflook.
Voeg de kip toe en bak om en om goudbruin. Laat de kip afkoelen.
Schil en snijd de aardappels in blokjes en kook ze in een pan met ruim water gaar.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Snijd de maïs in plakjes en de lente-ui in ringen.
Meng de kip, paprika, maïs, spinazie, lente-ui, aardappels en taugé met elkaar. Besmeer de loempiavellen met water en leg ze per 2 op elkaar.
Verdeel de vulling over de loempiavellen en vouw ze dicht tot reuze loempia’s. Leg de loempia’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 20 minuten krokant en gaar.

Chillisaus
Ontvel de tomaten en snijd de tomaten fijn. Snijd de rode peper fijn.
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
Vijzel de korianderkorrels en de kardemom.
Schil en snijd de gember fijn.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
Voeg de peper, korianderkorrels, kardemom en suiker toe en bak circa 3 minuten mee. Voeg de tomaten toe en bak circa 5 minuten mee.
Blus af met de azijn en de bouillon en breng de saus aan de kook.
Roer het zetmeel aan met een scheutje water, voeg toe aan de saus en kook circa 5 minuten door.
 

Ingredienten

4
Personen

Maaltijdloempia

  • 1 teentje knoflook
  • 150 g kipfilet
  • zonnebloemolie
  • 2 aardappels
  • 1 oranje paprika
  • 3 kolfjes babymaïskolven
  • 1 lente-ui
  • 200 g spinazie
  • 3 el taugé
  • 8 grote loempiavellen
  • 1 kopje water

Chilisaus

  • 3 vleestomaten
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el korianderzaadjes
  • 2 el kardemompeulen
  • 4 cm verse gember
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 100 g suiker
  • 100 ml azijn
  • 200 ml groentebouillon
  • 3 el aardappelzetmeel
Geef je waardering
17