Luikse wafels met gezouten dulce de leche en koffieslagroom

14
Makkelijk

Bereidingswijze

1 uur en 30 minuten kooktijd
3 uur en 30 minuten totale tijd

Dulce de leche

  • Breng een pan met water aan de kook, zet het dichte blikje in het water tot het onder staat. Laat op laag vuur 2 uur koken.
  • Zorg ervoor dat het blikje de hele tijd onder water blijft staan, voeg eventueel extra water toe. Laat het blikje afkoelen voordat je het openmaakt.

Wafelbeslag

  • Roer de boter met de suiker en vanillesuiker glad.
  • Meng het ei met de melk en het zelfrijzend bakmeel door het botermengsel.
  • Kneed samen met de kandijsuiker tot een deeg. Laat het deeg circa 30 minuten opstijven in de koelkast.

Koffieroom

  • Los in de espresso de oploskoffie op in de slagroom. Meng met de slagroom en klop stijf.

Opmaak

  • Verwarm het wafelijzer voor. Rol het deeg tot een bol ter grote van een pingpongbal. Leg de deegbol wafelbeslag in het wafelijzer. Bak de wafels in circa 4 minuten goudbruin en gaar.
  • Bestrijk de wafel met een beetje dulce de leche en bestrooi met een beetje maldonzout. Serveer met de koffieroom.
  • Voor een hartige variant kun je de volgende topping gebruiken: oude kaas, gesneden sjalotten, chutney en spek.

Ingredienten

10
Porties

Dulce de leche

  • 1 blikje gecondenseerde melk

Wafelbeslag

  • 100 g boter
  • 40 g suiker
  • 80 g vanillesuiker
  • 1 ei
  • 4 el melk
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 100 g kandijsuiker
  • 1 el zonnebloembolie

Koffieroom

  • 0.5 kopje espresso (afgekoeld)
  • 1 el oploskoffie
  • 500 ml slagroom

Opmaak

  • Maldon zout

Extra nodig

  • wafelijzer
  • ijsknijper
Geef je waardering
14