De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

luchtige limoncellotiramisu

Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Breng sap en rasp van de citroen met de limoncello, water en de suiker in een steelpan aan de kook en kook in circa 5 minuten tot een siroop.

45 MIN
Luchtige limoncellotiramisu

Een recept van

Rijst en Risotto

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Breng sap en rasp van de citroen met de limoncello, water en de suiker in een steelpan aan de kook en kook in circa 5 minuten tot een siroop. Laat de limoncello-siroop afkoelen tot kamertemperatuur. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Rasp de schil van de limoenen. Halveer de helft van de passievruchten en lepel ze uit. Spatel de lemoncurd, de passievruchtenpulp en twee derde van de limoenrasp door de mascarpone. Spatel de slagroom door de mascarpone. Doop de helft van de lange vingers in de limoncello-siroop en bedek de bodem van de schaal ermee. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers en strijk glad. Doop de rest van de lange vingers in de limoncello-siroop en verdeel de rest van de mascarpone over de lange vingers. Laat minstens 5 uur opstijven in de koelkast. Schaaf de witte chocolade met een dunschiller. Halveer de rest van de passievruchten. Garneer de tiramisu met de witte chocolade, toefjes munt, de gehalveerde passievruchten en de rest van de limoenschil.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker