Luca’s Over de top roodfruittaart

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 hour and 30 minutes totale tijd
Biscuit 

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
 Smelt de boter en splits de eieren. Klop de eiwitten tot stijve pieken en voeg in gedeeltes de helft van de suiker toe. Klop de eidooiers met de resterende suiker au bain-marie schuimig en lobbig. Spatel de eidooiers door het eiwit, samen met de bloem en de boter. Vet de bakvormen in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de twee bakvormen en bak de grote vorm in circa 1 uur goudbruin en gaar en bak de kleine taartvorm in circa 35 minuten goudbruin en gaar. Haal de biscuits uit de oven en laat afkoelen.

Fruitjam
Meng de aardbeienjam met het bevroren rood fruit. Halveer beide biscuitbodems horizontaal. Bestrijk een helft van het biscuit met jam en leg de andere biscuitlaag erop. Stapel de biscuitbodems op elkaar. Zet de bodems vast met rietjes.

Frambozencrème

Houd een scheutje frambozensap achter en breng samen met de melk aan de kook. Roer de eidooiers, suiker, bloem en het achtergehouden scheutje frambozensap los. Schenk de warme frambozenmelk op het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de frambozenroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met poedersuiker luchtig, voeg de frambozenroom toe en roer tot een luchtige frambozencrème. Schep de crème in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje. Spuit van de frambozencrème rozetten rondom de taart.

Fruittopping
Ris de rode besjes. Maak de aardbeien schoon. Verdeel het fruit over de taart. Garneer met de marshmallows. Garneer met muntblaadjes.

Witte chocoladegarnering
Vries de marmeren plaat circa 2 uur in. Smelt de chocolade au bain marie. Schep de chocolade in een cornetje en spuit een lijntjes motief op het marmer. Steek direct los en bol de chocolade op. Zet de witte chocolade op de taart. Bestuif met poedersuiker.

Ingredienten

1
Porties

Biscuit

  • 225 g roomboter
  • 15 eieren
  • 390 g suiker
  • 375 g bloem

Fruitjam

  • 200 g aardbeienjam
  • 300 g diepvries roodfruit

Frambozencrème

  • 240 ml frambozensap
  • 260 ml melk
  • 100 g suiker
  • 4 eidooiers
  • 2 el bloem
  • 500 g zachte roomboter
  • 120 g poedresuiker

Fruittopping

  • 100 g rode besjes
  • 250 g aardbeien
  • 250 g frambozen
  • 125 g blauwe bessen
  • 100 g marshmallows

Garnering

  • 50 g witte chocolade
  • 0.5 bosje munt
  • poedersuiker om te bestuiven

Extra nodig

  • 2 ronde taartvormen van 25 en 16 cm doorsnede
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
  • spuitzak met gladde spuitmond
  • rietjes
  • marmeren plaat
Geef je waardering
1