De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Lotuswortel gevuld met Chinese gierst geserveerd met een zoute salsa van ingelegde groenten

Heerlijke veganistisch recept met verrassende ingrediënten.

60 MIN
Lotuswortel gevuld met Chinese gierst geserveerd met een zoute salsa van ingelegde groenten
Kiran Jethwa

Bereidingswijze

Gevulde lotuswortel

  • Rasp de citroen en meng in een kom met suiker, zout en Chinese gierst.
  • Vul de holle lotuswortels met het mengsel.
  • Verpak de gevulde lotuswortels met plasticfolie en leg ze vervolgens in een kokend waterbad en laat ongeveer 40 minuten te koken.
  • Haal ze uit het water en laat circa 5 minuten rusten voor het verwijderen van het plasticfolie.
  • Snijd vervolgens in dikke plakken.

Salsa

  • Meng de olijfolie, gehakte Chinese ingelegde groente (eventueel te vervangen door augurken), een teentje knoflook, een van zaadjes ontdane chilipeper en een bosje rucola.
  • Maak af met het citroensap en breng op smaak.

Serveren

  • Schenk de salsa op een bord en leg daar de gevulde lotuswortel in plakken op.

Kiran Jethwa, bekend van Tales from the Bush Larder, zoekt opnieuw het avontuur op. Hij reist naar ongerepte gebieden in onder andere Bolivia, China, Nepal en Bangladesh voor bijzondere ingrediënten. Hij proeft alles uit de lokale keukens, hoe vreemd de ingrediënten of gerechten ook zijn en kookt zelf op de meest avontuurlijke plaatsen.

Zijn recepten vind je per aflevering vanaf maandag ook op onze website.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker