Lotuswortel gevuld met Chinese gierst geserveerd met een zoute salsa van ingelegde groenten

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
60 minuten totale tijd

Gevulde lotuswortel

  • Rasp de citroen en meng in een kom met suiker, zout en Chinese gierst.
  • Vul de holle lotuswortels met het mengsel.
  • Verpak de gevulde lotuswortels met plasticfolie en leg ze vervolgens in een kokend waterbad en laat ongeveer 40 minuten te koken.
  • Haal ze uit het water en laat circa 5 minuten rusten voor het verwijderen van het plasticfolie.
  • Snijd vervolgens in dikke plakken.

Salsa

  • Meng de olijfolie, gehakte Chinese ingelegde groente (eventueel te vervangen door augurken), een teentje knoflook, een van zaadjes ontdane chilipeper en een bosje rucola.
  • Maak af met het citroensap en breng op smaak.

Serveren

  • Schenk de salsa op een bord en leg daar de gevulde lotuswortel in plakken op.

Ingredienten

4
Personen

Gevulde lotuswortel

  • 2 hele lotuswortels
  • 200 g Chinese gierst (of couscous)
  • 2 citroenen
  • 1 el suiker

Salsa

  • 1 bos rucola
  • 0.5 Chinese ingelegde komkommer (of augurk)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene chilipeper
  • 2 citroenen
  • 100 ml olijfolie
Geef je waardering
0