Kiran Jethwa

Ingredienten

4
Personen

Gevulde lotuswortel

  • 2 lotuswortels
  • 200 g Chinese gierst (of couscous)
  • 2 citroenen
  • 1 el suiker

Salsa

  • 1 bos rucola
  • 0.5 Chinese ingelegde komkommer (of augurk)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene chilipeper
  • 2 citroenen
  • 100 ml olijfolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Gevulde lotuswortel

  • Rasp de citroen en meng in een kom met suiker, zout en Chinese gierst.
  • Vul de holle lotuswortels met het mengsel.
  • Verpak de gevulde lotuswortels met plasticfolie en leg ze vervolgens in een kokend waterbad en laat ongeveer 40 minuten te koken.
  • Haal ze uit het water en laat circa 5 minuten rusten voor het verwijderen van het plasticfolie.
  • Snijd vervolgens in dikke plakken.

Salsa

  • Meng de olijfolie, gehakte Chinese ingelegde groente (eventueel te vervangen door augurken), een teentje knoflook, een van zaadjes ontdane chilipeper en een bosje rucola.
  • Maak af met het citroensap en breng op smaak.

Serveren

  • Schenk de salsa op een bord en leg daar de gevulde lotuswortel in plakken op.

Geef je waardering

17
Lotuswortel gevuld met Chinese gierst geserveerd met een zoute salsa van ingelegde groenten