De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lotus-ui met pittige dip

30 MIN
Lotus-ui met pittige dip

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Lotus-ui
Snijd circa 2 centimeter van de bovenkant van de ui en pel de ui. Snijd de onderkant van de ui, maar zorg dat de ui nog wel heel blijft. Hol met een mes de kern van de ui uit, maar zorg dat het worteluiteinde hierbij heel blijft. Snijd de ui voor drie kwart in zodat je 18 “blaadjes” krijgt. Druk de blaadjes uit elkaar zodat je een bloem krijgt. Breng water aan de kook en kook de ui circa 1 minuut. Leg vervolgens in ijswater om de ui af te laten koelen en laat goed uitlekken. Verhit de olie om te frituren tot 180 ºC. Meng de melk met het ei. Meng in een andere kom de bloem met de Chinese 5-spices en de cayennepeper. Wentel de ui door het bloemmengsel. Rol de ui vervolgens door het melkmengsel. Zorg dat het bloemmengsel tussen alle ui-lagen zit. Herhaal dit nogmaals. Frituur de ui met de gesneden kant naar boven tot de ui goudbruin en krokant is. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met een beetje zout.

Pittige dipsaus
Snijd de bieslook in fijne ringen. Meng alle ingrediënten met elkaar.

Serveren
Serveer de lotus-ui samen met de pittige dipsaus.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker