De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lolliekoekjes

40 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Lolliekoekjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Lolliekoekjes
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de suiker, het vanillemerg, het ei en de boter. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en kneed daarna circa 3 minuten goed door tot een egaal deeg. Kneed door helft van het deeg de cacaopoeder. Rol zowel het lichte als het donkere deeg uit tot een dikte van 5 millimeter. Bestrijk het donkere deeg met het eiwit en leg het witte deeg erop. Rol het deeg op en verpak in plasticfolie. Laat het deeg circa 30 minuten rusten in koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd het deeg in plakken van circa 1 centimeter. Verdeel de deegplakken over een met bakpapier beklede bakplaat. Steek een lolliestokje in de zijkant van de deegplakken. Bak de lolliekoekjes in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker