Livar kloostervarken ribeye

12
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kruidenboter
Pel en snijd de knoflook fijn. Ris de blaadjes rozemarijn en tijm en hak ze fijn.
Meng de kruiden en knoflook met de boter en maak op smaak met zout en peper.

Livar kloostervarken ribeye’s
Verwarm de grill voor.
Bestrooi de ribeye’s met peper wrijf ze in met olie. Grill een ruitmotief aan beide kanten van het vlees. Bestrooi het vlees met zout.
Verwijder de kontjes van de asperges en halveer de asperges. Was, schil en snijd de bospenen in de lengte in dunne plakken. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen. Verhit olie in een koekenpan en bak de asperges, bospenen en paprika en blus na circa 2 minuten af met de bouillon en laat de bouillon verdampen.
Snijd de tomaat in grove stukken en voeg toe aan de groente. Strooi suiker over de groente en laat ze karamelliseren.
Serveer de ribeye’s met kruidenboter en de groente.

Ingredienten

4
Personen

Kruidenboter

  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 200 g roomboter
  • zout
  • versgemalen peper

Livar kloostervarken ribeye’s

  • 4 Livar ribeye’s
  • zout
  • versgemalen peper
  • olijfolie
  • 0.5 bosje groene asperges
  • 2 bospenen
  • 1 groene paprika
  • olijfolie
  • 50 ml bouillon
  • 1 grote vleestomaat
  • 1 el rietsuiker
Geef je waardering
12