Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Little gem uit de wok met gerookte zalm

  • 300 g noedels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje bosui
  • 2 kropjes little gem
  • arachideolie
  • 1 tl Chinese 5-spices
  • 150 g taugé
  • 1 limoen
  • 0.5 bosje munt
  • 2 tl sesamolie
  • 200 g gerookte zalm
  • 150 g cashewnoten

Extra nodig

  • wok
  • rasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Noedels

  • Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Little gem uit de wok met gerookte zalm

  • Pel en snijd de knoflook.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de little gem in repen.
  • Verhit een scheutje olie in de wok en fruit de knoflook, rode peper en de Chinese vijfkruidenpoeder circa 2 minuten. Voeg de paprika, bosui, little gem en de taugé toe en wok circa 5 minuten.
  • Rasp de limoen boven de wok en halveer de limoen.
  • Breng de groente op smaak met de sesamolie en het sap van een halve limoen.
  • Pluk en snijd de munt fijn en meng de munt door de groente.
  • Snijd de resterende limoen in partjes.
  • Snijd de gerookte zalm in reepjes.

Cashewnoten

  • Verwarm een pan en rooster de cashewnoten in circa 3 minuten goudbruin.

Serveren

  • Verdeel de noedels over borden. Verdeel de little gem uit de wok met gerookte zalm over de noedels en serveer de limoenpartjes er bij. Bestrooi met de cashewnoten. 

Geef je waardering

7
Little gem uit de wok met gerookte zalm