Little gem uit de wok met gerookte zalm

2
Makkelijk
Little gem uit de wok met gerookte zalm

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Noedels

  • Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Little gem uit de wok met gerookte zalm

  • Pel en snijd de knoflook.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in ringetjes.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
  • Snijd de bosui in ringetjes.
  • Snijd de little gem in repen.
  • Verhit een scheutje olie in de wok en fruit de knoflook, rode peper en de Chinese vijfkruidenpoeder circa 2 minuten. Voeg de paprika, bosui, little gem en de taugé toe en wok circa 5 minuten.
  • Rasp de limoen boven de wok en halveer de limoen.
  • Breng de groente op smaak met de sesamolie en het sap van een halve limoen.
  • Pluk en snijd de munt fijn en meng de munt door de groente.
  • Snijd de resterende limoen in partjes.
  • Snijd de gerookte zalm in reepjes.

Cashewnoten

  • Verwarm een pan en rooster de cashewnoten in circa 3 minuten goudbruin.

Serveren

  • Verdeel de noedels over borden. Verdeel de little gem uit de wok met gerookte zalm over de noedels en serveer de limoenpartjes er bij. Bestrooi met de cashewnoten. 

Ingredienten

4
Personen

Little gem uit de wok met gerookte zalm

  • 300 g noedels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 rode paprika
  • 1 bosje bosui
  • 2 kropjes little gem
  • arachideolie
  • 1 tl Chinese 5-spices
  • 150 g taugé
  • 1 limoen
  • 0.5 bosje munt
  • 2 tl sesamolie
  • 200 g gerookte zalm
  • 150 g cashewnoten

Extra nodig

  • wok
  • rasp
Little gem uit de wok met gerookte zalm
Geef je waardering
2