Linzensoep

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Verwarm de oven op 180˚C

Breng een pan met het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op.

Linzensoep

Pel en snipper de uien.

Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in kleine gelijkmatige blokjes.

Snijd het bosuitje in ringen.

Schil en snijd de aardappels in gelijke blokjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit de uien circa3 minuten.

Roer de kurkuma, gemberpoeder en paprikapoeder erdoor.

Voeg de paprika en bosui toe en laat circa 2 minuten meebakken.

Snijd de tomaten in blokjes en voeg ze samen met de bouillon toe. Breng het geheel aan de kook

Voeg de aardappels toe en laat op laag vuur circa 5 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.

Snijd het brood in stukken en verwarm circa 8 minuten in de oven.

Was de gekookte linzen met koud water, laat ze goed uitlekken en roer ze door de soep.

Pluk en snijd de peterselie fijn en roer de peterselie door de soep.

Hummus

Spoel de kikkererwten af.

Pluk en hak de koriander fijn.

Pureer met de staafmixer de kikkererwten, Turkse yoghurt, sap van een limoen, harissa en de koriander. 

 

Ingredienten

4
Personen

Linzensoep

  • 1 l water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 1 bosuitje
  • 500 g aardappelen
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 ronde trostomaten
  • 1 Turks brood
  • 200 g voorgekookte linzen
  • 6 takjes peterselie
  • zout
  • versgemalen peper

Humus

  • 400 g kikkererwten
  • 4 el Turkse yoghurt
  • 1 limoen
  • 0.5 bosje koriander
  • 1 tl harissa

Uit Mounir’s specerijrekje

  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl paprikapoeder
Geef je waardering
0