- Schil de pompoen, verwijder pitten en draden en snijd de pompoen in blokjes van circa 1 bij 1 centimeter.Pel en snipper de sjalotten.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Voeg de flespompoen toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk het water erbij, voeg de bouillonblokjes toe en kook de pompoen in circa 15 minuten gaar.
- Pluk en snijd de salie fijn.
- Verwarm een scheut olijfolie extra vierge in een grote pan. Bak de spekblokjes circa 5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Roer de salie door de spekblokjes en zet het vuur uit.
- Rasp de helft van de pecorino.
- Kook de linguine volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bewaar bij het afgieten circa 300 milliliter kookvocht.
- Pureer de flespompoen glad met de staafmixer. Voeg de linguine, het kookvocht en de geraspte pecorino toe en roer goed door. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper en een scheutje olijfolie extra vierge.
Serveren
- Serveer de pasta met geraspte pecorino, de salie-spekblokjes, de peterselie en versgemalen peper.
0 reacties