De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

linguine met pompoencarbonara

Schil de pompoen, verwijder pitten en draden en snijd de pompoen in blokjes van circa 1 bij 1 centimeter.Pel en snipper de sjalotten.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheut olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Voeg de flespompoen toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk het water erbij, voeg de bouillonblokjes toe en kook de pompoen in circa 15 minuten gaar.
Pluk en snijd de salie fijn.
Verwarm een scheut olijfolie extra vierge in een grote pan. Bak de spekblokjes circa 5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Roer de salie door de spekblokjes en zet het vuur uit.
Rasp de helft van de pecorino.
Kook de linguine volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bewaar bij het afgieten circa 300 milliliter kookvocht.
Pureer de flespompoen glad met de staafmixer. Voeg de linguine, het kookvocht en de geraspte pecorino toe en roer goed door. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper en een scheutje olijfolie extra vierge.

30 MIN
Linguine met pompoencarbonara

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Schil de pompoen, verwijder pitten en draden en snijd de pompoen in blokjes van circa 1 bij 1 centimeter.Pel en snipper de sjalotten.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Voeg de flespompoen toe en bak circa 2 minuten mee. Schenk het water erbij, voeg de bouillonblokjes toe en kook de pompoen in circa 15 minuten gaar.
  • Pluk en snijd de salie fijn.
  • Verwarm een scheut olijfolie extra vierge in een grote pan. Bak de spekblokjes circa 5 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn. Roer de salie door de spekblokjes en zet het vuur uit.
  • Rasp de helft van de pecorino.
  • Kook de linguine volgens de bereidingswijze op de verpakking. Bewaar bij het afgieten circa 300 milliliter kookvocht.
  • Pureer de flespompoen glad met de staafmixer. Voeg de linguine, het kookvocht en de geraspte pecorino toe en roer goed door. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper en een scheutje olijfolie extra vierge.

Serveren

  • Serveer de pasta met geraspte pecorino, de salie-spekblokjes, de peterselie en versgemalen peper.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker