De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

linguine met garnalen & tonijn

Deze geweldige linguine met garnalen & tonijn zijn om je vingers bij af te likken. Probeer het eens uit!

42 min kooktijd
linguine met garnalen & tonijn

Een recept van

Jamie Oliver

Miniatuur

Bereidingswijze

Het idee voor deze zoetzure pasta heb ik van Nonna Rosanna – een geniaal recept, waarbij de garnalenkoppen voor maximale smaak zorgen. Ik gebruik haar slimme truc om de uien milder te maken door ze eerst te wassen. Maar het extra vocht maakt ze ook zoeter, vandaar dat ik wat azijn toevoeg als fijne tegenhanger.

Pel de uien, snijd ze in ringen en leg ze in een kom water. Doe de koppen van de garnalen met 2 eetlepels olie en het kaneelstokje in een koude koekenpan. Zet de pan op matig vuur en voeg zodra de boel sist de ansjovis toe.

Laat de uienringen uitlekken, kieper ze in de pan, dek die af en bak het geheel 20 minuten onder regelmatig roeren, tot ze super zacht zijn. Voeg zo nodig een scheutje water toe.

Pel intussen de garnalen: maak een sneetje in de rug, klap ze open en verwijder het darmkanaal. Laat de saffraan in wat heet water met de azijn trekken. Stamp de pistachenoten fijn in een vijzel en rasp er – weer een trucje van Rosanna – een beetje pecorinokorst over.

Kook de pasta in gezouten kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de tonijn in grove blokjes van 1 cm en hak de bovenste helft van de bos peterselie fijn.

Haal 2 minuten voordat de pasta klaar is de deksel van de pan met uienringen en zet het vuur hoog. Plet de garnalenkoppen om er zoveel mogelijk smaak uit te persen en gooi de koppen en het kaneelstokje weg. Roer de helft van de peterselie erdoor en stop het gaarproces door het saffraan­-azijnmengsel erbij te gieten.

Roer de garnalen en tonijn erdoor en schep met een keukentang de pasta met wat aanhangend water in de pan. Hussel de boel 2 minuten op het vuur door elkaar en voeg zo nodig een scheutje van het pastakookwater toe. Zet het vuur uit, roer vlug de gestampte pistachenoten met geraspte pecorino­ korst erdoor, voeg naar smaak peper en zout toe en strooi de overgebleven peterselie erover.

CALORIEËN

VET

VERZ. VET

EIWIT

KOOLHYD.

SUIKER

ZOUT

VEZELS

699 kcal

29,3 g

4,1 g

46,4 g

66,3 g

10,6 g

0,6 g

6,2 g

Fotografie © Jamie Oliver Enterprises Limited, 2018

Deze zomer neemt Jamie Oliver ons mee naar het prachtige Italië in Jamie Cooks Italy! Het land is met de mooie landschappen, gezellige mensen en het geweldige eten het perfecte decor voor een foodtrip. Maar in Italië gaat het niet om topchefs en Michelin-sterren, het gaat om home-cooked familierecepten, doorgegeven van generatie op generatie. Jamie Oliver en zijn vriend en mentor Gennaro Contaldo reizen het hele land af om de keukengeheimen van de mammas en nonnas van Italië te leren.

Wil jij ook leren koken als een echte Italiaan? Kijk dan vanaf 19 augustus elke zondag om 17:00 naar Jamie Cooks Italy, exclusief bij 24Kitchen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker