Linguine allo scoglio (linguine met zeevruchten)

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Kook de linguine gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Pel de knoflook. Pureer de knoflook met een flinke scheut olijfolie in het bakje van de staafmixer tot een knoflookolie. Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie in een pan en voeg een beetje van de knoflookolie toe. Fruit de ui. Hak de olijven en ansjovis grof en bak ze mee tot de ansjovis gesmolten is. Snijd de tomaten en de venkel fijn en voeg toe. Hak de dille fijn en voeg de helft toe. Voeg de tomatenpuree toe. Blus het geheel af met wat kookvocht van de pasta en laat de saus in circa 8 minuten inkoken. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Verwarm een beetje van de knoflookolie in een pan. Voeg de zeevruchten toe. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Blus af met de wijn. Snijd de zalm en de tonijn in blokjes. Meng de vis met de boter door de saus. Giet de linguine af en meng door de saus. Voeg als laatste de zeevruchten toe en roer goed door.

Serveren
Verdeel de resterende dille over het gerecht.

Ingredienten

4
Personen

Linguine allo scoglio (linguine met zeevruchten)

  • 400 g linguine
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 100 g pitloze olijven
  • 5 ansjovisfilets
  • 10 rijpe trostomaten
  • 1 venkel
  • 0.5 bosje dille
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 100 g zeevruchten (vongole en mosselen)
  • 1 glas witte wijn
  • 100 g zalm
  • 100 g tonijnfilet
  • 1 el boter

Extra nodig

  • staafmixer en bijbehorend staafmixerbakje
Geef je waardering
3