Limoentaart met gemarineerde frambozen

1
Gemiddeld

Bereidingswijze

75 minuten kooktijd
315 minuten totale tijd

Deeg
Meng de bloem met de boter en suiker, voeg het ei toe en kneed tot een soepel deeg. Laat verpakt in plasticfolie circa 30 minuten in de koelkast rusten.

Taart
Klop 9 eieren los met de suiker en voeg de crème fraîche toe. Rasp en pers de limoenen uit boven de kom. Roer glad en bewaar in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Vet de bakvorm in met boter en bestuif met bloem. Rol het deeg, op een met bloem bestoven aanrecht, uit tot circa 1 cm dikte en bekleed de vorm met het deeg. Prik gaatjes in de bodem en bak het deeg 15 minuten voor in de oven.

Breng de temperatuur van de oven terug naar 150 ºC. Splits het laatste ei en bestrijk het voorgebakken deeg met losgeklopt eigeel. Zet vervolgens circa 5 minuten in de oven. Haal de vulling uit de koelkast, roer goed door en schenk in de bakvorm. Bak de taart in circa een uur goudbruin. Laat de taart circa 3 uur afkoelen in de koelkast.

Frambozen
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Meng het vanillemerg met de azijn en suiker en marineer de frambozen erin.

Serveren
Snijd de taart in punten en serveer de frambozen er apart bij.

Ingredienten

1
Porties

Deeg

  • 300 g bloem
  • 200 g boter
  • 100 g witte basterdsuiker
  • 1 ei

Taart

  • 10 eieren
  • 400 g suiker
  • 300 ml crème fraîche
  • 6 limoenen
  • 1 el boter
  • 2 el bloem

Frambozen

  • 1 vanillestokje
  • 50 ml balsamicoazijn
  • 100 g bruine basterdsuiker
  • 400 g frambozen

Extra nodig

  • plastic folie
  • springvorm van 24 cm doorsnede
  • rasp
Geef je waardering
1