De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lime curd meringue kisses

90 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Lime curd meringue kisses

Een recept van

Harry Eastwood

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Meringues
Verwarm de heteluchtoven voor op 110 °C. Klop de eiwitten met een snufje zout tot het luchtig is en het volume is verdrievoudigd. Voeg nu beetje bij beetje de suiker toe, let erop dat de suiker is opgelost voor je meer suiker toevoegt. Voeg de groene kleurstof toe en klop tot het een intense groene kleur heeft. Tijdens het bakken vervaagt de kleur iets, dus voeg gerust wat extra kleurstof toe. Spuit 40 kusjes op een met bakpapier beklede bakplaat, zorg voor genoeg ruimte tussen de meringues. Bak de meringues onderin de oven circa 1,5 uur tot de meringues bros zijn.

Lime curd
Rasp de limoenen, snijd doormidden en pers het sap. Bewaar een beetje van de limoenrasp. Meng het limoensap met de maïsmeel tot een glad mengsel. Voeg de suiker en limoenrasp toe en meng tot de suiker is opgelost. Breng het limoen-suikermengsel aan de kook in een sauspan. Roer continu en laat circa 30 seconden koken of tot het mengsel zo dik is dat het blijft plakken aan de achterkant van een lepel. Snijd de boter in blokjes. Haal van het vuur en roer de boter er met een garde doorheen tot het is opgelost. Giet de lime curd over in een schone kom om circa 10 minuten af te koelen.

Meringue kisses
Spuit wat lime curd op de onderkant van een meringue en plak er een meringue aan vast. Bestrooi met de rest van de limoenrasp.

Parijs is de stad van de liefde, licht, maar ook de stad van verrukkelijk eten en prachtige patisserie. De Britse kookboekenschrijver Harry Eastwood is gek op taarten en gebak en ze staat voor een grote uitdaging: ze maakt namelijk de lekkerste gebakjes en patisserie na met één vraag… Hoe maak ik dit minder zoet, maar net zo lekker?

Bekijk hier haar recepten.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker