Verwarm de heteluchtoven voor op 110 °C. Klop de eiwitten met een snufje zout tot het luchtig is en het volume is verdrievoudigd. Voeg nu beetje bij beetje de suiker toe, let erop dat de suiker is opgelost voor je meer suiker toevoegt. Voeg de groene kleurstof toe en klop tot het een intense groene kleur heeft. Tijdens het bakken vervaagt de kleur iets, dus voeg gerust wat extra kleurstof toe. Spuit 40 kusjes op een met bakpapier beklede bakplaat, zorg voor genoeg ruimte tussen de meringues. Bak de meringues onderin de oven circa 1,5 uur tot de meringues bros zijn.
Lime curd
Rasp de limoenen, snijd doormidden en pers het sap. Bewaar een beetje van de limoenrasp. Meng het limoensap met de maïsmeel tot een glad mengsel. Voeg de suiker en limoenrasp toe en meng tot de suiker is opgelost. Breng het limoen-suikermengsel aan de kook in een sauspan. Roer continu en laat circa 30 seconden koken of tot het mengsel zo dik is dat het blijft plakken aan de achterkant van een lepel. Snijd de boter in blokjes. Haal van het vuur en roer de boter er met een garde doorheen tot het is opgelost. Giet de lime curd over in een schone kom om circa 10 minuten af te koelen.
Meringue kisses
Spuit wat lime curd op de onderkant van een meringue en plak er een meringue aan vast. Bestrooi met de rest van de limoenrasp.
0 reacties