Plakrijst
Was de rijst in koud water tot het water helder is. Laat de rijst 10 minuten weken in koud water. Breng een pan water aan de kook. Leg een zeef op de pan en stoom de rijst in de zeef boven het water gaar. Voeg over 3 keer de kokos melk toe. Schep de rijst uit de zeef als deze gaar is.
Vulling
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Kneus de sereh. Vijzel de knoflook en de ketoembar. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook, serehstengel, komijn, ketoembar en kurkuma. Voeg de kippendijen toe en bak in 3 minuten rondom goudbruin. Blus af met de kokosmelk en laat langzaam in circa 10 minuten gaar koken. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Pluk de kip.
Lemper ayam
Scheur aluminiumfolie in stukken van 20x20 centimeter. Schep een paar lepels rijst op de aluminiumfolie, leg hier een stuk plasticfolie op en druk plat tot een vlak van circa 10x15 centimeter. Verwijder de plasticfolie en schep wat vulling in het midden van de rijst. Rol op als een toffee en laat in 30 minuten opstijven in de koelkast.
Serveer:
Verwarm de oven voor op 160º C. Verwarm de lemper voor het serveren 2-4 minuten in de oven.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
lemper ayam
60 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Grenzeloos Koken
Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties