Lemper ayam

27
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Plakrijst
Was de rijst in koud water tot het water helder is. Laat de rijst 10 minuten weken in koud water. Breng een pan water aan de kook. Leg een zeef op de pan en stoom de rijst in de zeef boven het water gaar. Voeg over 3 keer de kokos melk toe. Schep de rijst uit de zeef als deze gaar is.

Vulling
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Kneus de sereh. Vijzel de knoflook en de ketoembar. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook, serehstengel, komijn, ketoembar en kurkuma. Voeg de kippendijen toe en bak in 3 minuten rondom goudbruin. Blus af met de kokosmelk en laat langzaam in circa 10 minuten gaar koken. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Pluk de kip.

Lemper ayam
Scheur aluminiumfolie in stukken van 20x20 centimeter. Schep een paar lepels rijst op de aluminiumfolie, leg hier een stuk plasticfolie op en druk plat tot een vlak van circa 10x15 centimeter. Verwijder de plasticfolie en schep wat vulling in het midden van de rijst. Rol op als een toffee en laat in 30 minuten opstijven in de koelkast.

Serveer:
Verwarm de oven voor op 160º C. Verwarm de lemper voor het serveren 2-4 minuten in de oven.

 

Ingredienten

4
Personen

Plakrijst

  • 500 g ketanrijst (kleefrijst)
  • 600 ml water
  • 50 g kokosmelk

Vulling

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 serehstengel
  • 2 tl komijn
  • 2 tl ketoembar (korianderkorrels)
  • 2 el olie
  • 1 mespuntje kurkuma
  • 300 g kippendijen
  • 250 ml kokosmelk

Extra nodig

  • aluminiumfolie
  • plasticfolie
Geef je waardering
27