De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lemper ayam

60 min kooktijd
Lemper ayam

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Plakrijst
Was de rijst in koud water tot het water helder is. Laat de rijst 10 minuten weken in koud water. Breng een pan water aan de kook. Leg een zeef op de pan en stoom de rijst in de zeef boven het water gaar. Voeg over 3 keer de kokos melk toe. Schep de rijst uit de zeef als deze gaar is.

Vulling
Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Kneus de sereh. Vijzel de knoflook en de ketoembar. Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook, serehstengel, komijn, ketoembar en kurkuma. Voeg de kippendijen toe en bak in 3 minuten rondom goudbruin. Blus af met de kokosmelk en laat langzaam in circa 10 minuten gaar koken. Haal de kip uit de pan en laat afkoelen. Pluk de kip.

Lemper ayam
Scheur aluminiumfolie in stukken van 20x20 centimeter. Schep een paar lepels rijst op de aluminiumfolie, leg hier een stuk plasticfolie op en druk plat tot een vlak van circa 10x15 centimeter. Verwijder de plasticfolie en schep wat vulling in het midden van de rijst. Rol op als een toffee en laat in 30 minuten opstijven in de koelkast.

Serveer:
Verwarm de oven voor op 160º C. Verwarm de lemper voor het serveren 2-4 minuten in de oven.

 

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker