Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in met boter. Smelt de boter in een sauspan op laag vuur. Maal de koekjes fijn met een staafmixer met hakmolen. Meng de koekkruimels door de gesmolten boter. Giet het mengsel in de springvorm en druk stevig aan met je handen. Splits de eieren. Rasp de citroenen en pers het sap. Mix de eidooiers met roomkaas tot een glad geheel. Roer de gecondenseerde melk, citroenrasp, -sap en een snufje zout erdoor. Mix 6 eiwitten met een snufje zout en suiker tot stijve pieken. Meng de eiwitten voorzichtig door het roomkaasmengsel. Giet het mengsel in de springvorm en bak circa 45 minuten in de oven. Laat de cheesecake circa 30 minuten afkoelen. Klop de rest van de eiwitten met cream of tartar en een snufje zout tot zachte pieken. Voeg nu beetje bij beetje de poedersuiker toe onder continu kloppen. Verdeel het schuim over de cheesecake. Brand het schuim af met een gasbrander.
Tip: om het snel bruinen van de cheesecake te voorkomen, kun je de bovenkant van de springvorm afdekken met aluminiumfolie.
lemon cloud cheesecake
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de springvorm in met boter. Smelt de boter in een sauspan op laag vuur. Maal de koekjes fijn met een staafmixer met hakmolen. Meng de koekkruimels door de gesmolten boter. Giet het mengsel in de springvorm en druk stevig aan met je handen.
0 reacties