Kaasburgers met bloemkoolsalade

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Kaasburgers

  • Meng in een kom de geraspte kaas, roomkaas, 1 ei en 80 g paneermeel tot een egale massa. Breng op smaak met zout en peper en vorm 4 hamburgers.
  • Kluts de resterende eieren in een kom en strooi paneermeel en bloem op een bord.Wentel de burgers door de bloem, het ei en het paneermeel.
  • Verhit een ruime scheut olie in een pan en bak de kaasburgers om en om in circa 6 minuten krokant en gaar.
  • Meng in een kom de halvanaise met de mosterd.
  • Serveer de burgers op de meergranenbollen en besmeer met het mosterd-mayo sausje.

Bloemkoolsalade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkoolroosjes in circa 5 minuten gaar. Giet af en spoel koud.
  • Verwijder de harde draden van de bleekselderij en snijd in halve maantjes.
  • Pluk en hak de bieslook fijn.
  • Meng in een kom alle ingrediĆ«nten voor de salade en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Lekkere kaasburgers met bloemkoolsalade

  • 175 geraspte oude kaas
  • 150 g kruidenroomkaas
  • 3 eieren
  • 200 g paneermeel
  • 100 g bloem
  • zonnebloemolie
  • 4 meergranenbollen

Mosterd-mayosausje

  • 4 el halvanaise
  • 1 el grove mosterd

Bloemkoolsalade

  • 1 bloemkool
  • 50 ml yoghurt
  • 3 stengels bleekselderij
  • 50 g rozijnen
  • 0.5 bosje bieslook
Geef je waardering
3