De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Leche frita (Gebakken melk)

20 MIN
Leche frita (Gebakken melk)
Evert te Pas

Bereidingswijze

Breng de melk samen met het kaneelpoeder aan de kook. Splits de eieren in twee kommen. Klop het eigeel wit met de suiker en meng er als laatste maïzena doorheen. Roer de melk door de eidooiers, schenk terug in de pan en breng rustig aan de kook. Blijf met een spatel goed over de bodem roeren zodat de melk niet aanbrandt. Gaar op laag vuur tot puddingdikte. Vet een ovenschaal in met een beetje boter. Schenk hier het puddingmengsel in en laat circa 1 uur opstijven in de koelkast.

Snijd blokjes van 2 bij 5 centimeter van de opgesteven pudding. Klop de eiwitten los en schuimig en wentel de blokjes pudding er voorzichtig doorheen. Wentel ze daarna voorzichtig door het paneermeel. Verhit de boter en een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de leche frita om en om in circa 3 minuten bruin. Laat de leche frita uitlekken op keukenpapier. Bestuif met poedersuiker en kaneel.

Tomaten met een beurs plekje, oud brood, restjes gekookte rijst. Wat doe je ermee? In de prullenbak? Zonde!

Zonder dat we ons er bewust van zijn gooien we gemiddeld per persoon in Nederland zo’n 50 kilo eten weg, oftewel 155 euro per jaar. Dat kun je vast aan leukere dingen besteden, toch? En dan te bedenken dat je die ingrediënten nog prima kunt gebruiken.

In het programma Food Recycle laten we zien hoe je met bijvoorbeeld koude pasta, gekookte aardappels en gerimpelde appels nog de lekkerste snacks, sauzen en gerechten kunt maken. En daar hoef je geen meesterkok voor te zijn. De chefs van 24Kitchen laten met simpele recepten zien hoe jij met zelfgemaakte producten je voorraadkast aan kunt vullen, en dat merk je niet alleen aan de eettafel maar vooral in je portemonnee!

Dus stop met verspillen en duik de keuken in met Food Recycle.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker