De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

lavender breeze

Vegan alchoholvrije cocktail. Super zomers recept.

10 min kooktijd
Lavender Breeze

Een recept van

Corria Houthuizen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Lavendelsiroop

Breng het water met de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen. Haal de pan van het vuur en voeg de lavendelknopjes toe. Laat circa 10 minuten trekken, zeef het geheel en laat afkoelen.

 

Lavendelijsblokjes

Leng 100 milliliter van de lavendelsiroop iets aan met water en schenk dit in de tray. Laat circa 1 uur vriezen.

 

Cocktail

Schenk de wodka, citroensap en lavendelsiroop in de shaker, voeg de lavendelijsblokjes toe en schud de shaker goed. Schenk de cocktail in glazen. Garneer met een takje lavendel.

 

TIP: Bewaar de lavendelsiroop in een glazen fles of pot en sluit deze goed af. Op deze manier is de siroop circa 1 maand houdbaar.  

Lange, zwoele avonden, lekkere zomerse deuntjes en blote voeten in het gras; het is tijd om te genieten van het echte buitenleven! Stook de bbq op, pak je karaffen en schalen uit de kast en nodig vrienden en familie uit. De warme avonduren zullen vanaf nu nooit meer hetzelfde zijn.

In het programma Eten in de Tuin maken chef Andy en liquid chef Corria de heerlijkste zomerse gerechten en drankjes die van jouw maaltijden in de openlucht een onvergetelijke ervaring zullen maken. Malse stukken vlees, kruidige vis, verrassende nagerechten van de bbq. Maar natuurlijk ook salades, marinades en sauzen om je vingers bij af te likken. Dat allemaal onder het genot van de meest kleurrijke, smaakvolle en verbluffende shakes, smoothies en (alcoholvrije) cocktails. Voor ieder wat wils: van stoere mannenmaaltijden tot gezellige hapjes.

In dit programma leer je alles wat je wilde weten over bbq-en en nog veel meer…

Bereid je voor op een drukke tijd, want dit jaar is jouw tuin, balkon of veranda the place to be in de zomer.
 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker