Koekjes
Verwarm de oven voor op 175 °C. Klop de boter en de suiker in de keukenmachine luchtig. Vijzel of hak de lavendel fijn. Zeef de bloem en de rijstbloem boven een mengkom en voeg hier de lavendel aan toe. Voeg het bloemmengsel in delen toe aan de botermassa in de keukenmachine. Laat de keukenmachine op een lage stand draaien totdat alles is samengevoegd en kneed het deeg tot een dikke plak. Wikkel het deeg in plastic en leg het 30 minuten in de koelkast.
Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik. Steek figuurtjes uit en leg deze op de bakplaat. Bak de koekjes in circa 20 minuten goudbruin en laat ze daarna afkoelen.
Rozenwaterglazuur
Schep de poedersuiker in een kommetje en voeg hier een klein scheutje rozenwater en een klein scheutje water aan toe. Roer dit tot er een spuitbaar glazuur ontstaat.
Lavendelsuiker
Meng de suiker en de gedroogde lavendel in de vijzel tot een geurige en kleurige lavendelsuiker. Bestrijk de afgekoelde koekjes met het rozenwaterglazuur en strooi hier vervolgens wat lavendelsuiker overheen.
0 reacties