Lasagne met een Parmezaankoekje, bolognesesaus en mozzarella

29
Gemiddeld

Bereidingswijze

1 uur en 30 minuten totale tijd

Bolognese

Pel de ui. Snij ui, wortel en bleekselderij in kleine blokjes en fruit deze in een hoge pan met een scheutje olijfolie. Voeg gehakt toe en schroei op hoge temperatuur helemaal dicht. Bak de tomatenpuree een paar minuten mee. Voeg de tomatenblokjes en passata toe. Vul het lege blik tomatenblokjes met water en voeg toe. Breng de saus aan de kook en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat de saus op laag vuur pruttelen met het deksel op de pan. Zet het vuur uit bij voldoende dikte en voeg basilicum toe. Laat ca. 5 minuten meetrekken in de saus en haal weer uit de pan.

Bechamelsaus

Smelt voor de bechamelsaus de boter op laag vuur en voeg de bloem toe. Laat al roerend even op laag vuur garen. Voeg dan al roerend scheutje voor scheutje de melk toe. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.

Kaas

Verwarm de oven voor op 210°C. Rasp de Parmezaanse kaas en verdeel met steekring in 8 kleine rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 4 minuten in de oven. Rasp de pecorino en snij de mozzarella in dunne plakken.

Lasagne bouwen

Verwarm de oven voor op 180°C. Bouw de lasagne op in een ovenschaal en begin met een laag bolognese, vervolgens bechamelsaus en daarna de kaas. Maak af met een lasagneblad en herhaal tot de schaal gevuld is. Bak 30-40 minuten. Geef de Parmezaanse kaaskoekjes erbij.

Ingredienten

4
Personen

  • 250 g verse lasagnebladen
  • grof zeezout

Bolognese

  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • olijfolie
  • 500 g rundergehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 pakje tomatenpassata
  • 1 bosje verse basilicum
  • zout en peper

Bechamel

  • 25 g boter
  • 25 g bloem
  • 500 ml melk
  • verse nootmuskaat
  • zout en peper

  • 200 g Parmezaanse kaas
  • 1 stuk Pecorino
  • 2 bollen mozzarella
Geef je waardering
29