Dit gerecht maakte Carmela in aflevering 12 van The Chefs' Line Nederland.
Pastadeeg
Meng voor het deeg 400 g bloem, 4 eieren, 1 dooier en een snuf zout en kneed tot een soepel deeg. Doe in folie en leg in de koelkast. Rol daarna in dunne vellen met de pastamachine.
Saus
Pel de uien. Snij de ui, winterpeen en bleekselderij fijn en maal in keukenmachine. Bak in een een scheut olijfolie en voeg het gehakt toe. Blus af met de witte wijn. Snij en zeef de tomaten en voeg samen met zout, peper, de bouillonblokjes en oregano toe. Laat pruttelen.
Aubergines
Snij aubergine in plakken van 1 cm en haal door bloem. Snij de peterselie. Breek 6 eieren, 1 el Parmezaanse kaas, wat peterselie, zout en peper in een kom. Kluts goed door elkaar. Haal de aubergine door het mengsel en bak in een hete koekenpan in de arachideolie om en om. Zet het vuur niet te hoog. Laat de aubergineplakken uitlekken op keukenpapier.
Bechamelsaus
Smelt de roomboter. Voeg 1 eetlepel bloem toe en voeg al roerend de melk toe. Voeg wat peterselie toe. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Schaal vullen
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de bodem van een ingevette schaal met de saus en leg er lasagnevellen op, verdeel er aubergine en plakken mozzarella over en bedek met saus en bestrooi met Parmezaanse kaas. Vul op deze manier de hele schaal. Bak de lasagne circa 40 minuten in de oven.
0 reacties