De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kwarkbollen met krenten

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Kwarkbollen met krenten

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Wel de krenten circa 15 minuten in heet water. Meng de kwark met de olie, eieren, vanillesuiker, snufje zout en bakpoeder. Meng de bloem erdoor en kneed tot een deeg. Laat de krenten uitlekken en roer ze door het deeg. Verdeel het deeg in zes hoopjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kwarkbollen in circa 18 minuten goudbruin en gaar.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

4 reacties

Is meer beslag dan deeg , vloeit ook helemaal uit .hierdoir meer een soort platte koeken dan bollen .
Magere kwark gebruikt
Wilma van Wijk
21-03-2025
Hi!

Ah dan kan het inderdaad kloppen. Magere kwark is wat lopender dan volle kwark. Vandaar dat het dan wat uitloopt. Maar gelukkig is het zo dan men al doende leert.

Groeten,
Amber van 24Kitchen
24 kitchen
26-03-2025
Om het uitlopen enigzins tegen te gaan zou je dan iets meer bloem kunnen gebruiken?
Of toch maar beter volle kwark nemen omdat meer bloem eigenlijk ook invloed kan hebben op hoeveelheid andere ingrediënten.
W Hondorp
29-08-2025
Hi!

Dat zou je eigenlijk eens uit moeten testen. Dat hebben wij nog niet gedaan! Volle kwark gebruik je hier ook om het wat vullender en meer op smaak te houden.

Groeten,
Amber van 24Kitchen
24 kitchen
01-09-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.