De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

künefe met turkse koffie

Wat is een kop koffie zonder wat zoetigheid ernaast? Moeilijk om te maken? Zeker niet! Dit gerecht maak je in een handomdraai en is ook nog eens superlekker.

15 MIN
Turkse koffie

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Wat is een kop koffie zonder wat zoetigheid ernaast? Moeilijk om te maken? Zeker niet! Dit gerecht maak je in een handomdraai en is ook nog eens superlekker.

Bereidingswijze

Künefe 

Stap 1: 
Breng in een steelpan 500 ml water met suiker aan de kook. Verwarm op laag vuur tot  het een siroopachtige substantie heeft. Voeg de citroendruppels toe en haal de pan van het vuur. 
 
Stap 2: 
Hak de pistachenootjes fijn. 

Stap 3: 
Trek het kadayif-deeg uit elkaar en smelt de roomboter in een pannetje. Meng de boter door het deeg. 

Stap 4: 
Verdeel iets meer dan de helft van het deeg over een kleine koekenpan. Scheur de mozzarella en verdeel over het deeg. Verdeel het resterende deeg over de mozzarella en druk goed aan.  

Stap 5: 
Bak op laag vuur voor circa 6-7 minuten tot de onderkant goudbruin kleurt. Draai met behulp van een bord de künefe voorzichtig om. Doe in de pan en bak weer 6-7 minuten tot ook deze kant goudbruin is. 
 
Stap 6: 
Haal de pan van het vuur en leg de künefe in een diep bord. Prik met de punt van een mes een paar gaatjes en schenk de suikersiroop over de künefe. Garneer met de pistachenootjes. 

Turkse koffie 
Doe voor 1 kopje koffie een klontje suiker in de cezve en schenk 1 kopje water erbij. Voeg 1 à 2 theelepels Turkse koffie toe (afhankelijk van hoe sterk je de koffie wilt). Roer door en zet de cezve op het kleinste pitje van het fornuis op de laagste stand. Breng de koffie langzaam tot het kookpunt (ongeveer 10 minuten). Haal van het vuur zodra de belletjes verschijnen. Tijdens het verwarmen mag je niet meer te roeren, anders verdwijnt de schuimlaag. Schenk de koffie direct in het kopje. Herhaal deze stappen voor elk kopje koffie.   

Tip van Karsu: 
Lekker om de Künefe te serveren met een bolletje vanille-ijs. 

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker