De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krokante vissticks uit de airfryer met chilisaus

Vissticks zijn een grote favoriet bij jong en oud. Zelf maken is makkelijker dan je denkt. Vooral met de hulp van de XXL-Airfryer van Philips. 

15 min voorbereidingstijd
40 min kooktijd
Vissticks airfryer

Een recept van

Vissticks zijn een grote favoriet bij jong en oud. Zelf maken is makkelijker dan je denkt. Vooral met de hulp van de XXL-Airfryer van Philips

Bereidingswijze

Stap 1: chilisaus maken
Snijd de chilipepers in kleine stukjes. Breng de azijn, suiker, het water en de pepers in een steelpannetje aan de kook. Zet het vuur laag en laat 20 minuten sudderen en haal van het vuur.

Doe het mengsel in een keukenmachine en pureer glad. Giet de saus door een fijne zeef in een kommetje. Schep 2 theelepels van de grove stukjes uit de zeef en roer die weer door de saus.

Laat afkoelen en bewaar de chilisaus in een schone weckpot

Stap 2: vissticks bereiden
Snijd de kabeljauw in stukjes van 2,5 cm dik 5 cm lang. Meng bloemen zout in een ondiepe kom.

Klop de eieren en wasabi door elkaar in een andere kom. Doe cornflakes in een 3e kom en verkruimel deze met de hand fijn. Haal de vis eerst door de bloem, dan door het eimengsel en als laatst door de cornflakes.Druk de cornflakes zachtjes aan zodat het goed aan de vis blijft plakken. Herhaal anders stap 2 en 3 nog een keer.

Zet de grillpan-accesoire in de Airfryer-mand en verdeel de vis op de grillpan zodat ze los van elkaar liggen. Spray de vis in met wat oliespray en sluit de Airfryer. Selecteer het ‘smart menu vis’ zodat de Airfryer zelf de tijd en temperatuur bepaald om de vis krokant te bakken of bak de vis voor 18 min op 160 °C. Breng op smaak met zout en serveer er partjes limoen, wat korianderblaadjes en chilisaus bij.

Tip:
Mocht je de vissticks glutenvrij willen maken vervang de bloem dan door boekweitmeel en haal ze daarna door de cornflakes.

Benieuwd naar meer gerechten? Bekijk hier alle Airfryer-recepten van London > 

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker