De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Krokante speklapjes met verse groente

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Krokante speklapjes met verse groente

Bereidingswijze

Marinade
Pel en hak de knoflook grof. Snijd de peper in grove stukken (verwijder naar smaak de zaadlijsten wel of niet). Vijzel de knoflook, peper, ketoembar en gemberpoeder fijn en meng met de ketjap en azijn. Leg de speklappen volledig in de marinade en laat voor de meeste smaak een dag marineren.

Rijst
Pel en snipper de sjalotten. Verhit een scheutje olie in een pan, fruit de sjalot circa 1 minuut . Voeg de rijst toe en verhit dit circa 1 minuut. Schenk de bouillon erbij en laat dit circa 10 minuten op laag vuur koken. Giet af en laat droogstomen.

Speklappen
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie en plaats deze onder een ovenrek (dit dient als opvangbak). Leg de speklappen op het ovenrek en bak ze mooi krokant en bruin in de oven in 15-20 minuten.

Wokgroente
Halveer de pepquino. Halveer de paprika en rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika en peper in fijne reepjes. Snijd de prei in halve ringen van 0,5 centimeter dik. Schil en snijd de wortel in schuine plakjes van 0,5 centimeter dik. Verhit een scheutje olie in de wok en voeg de groente toe. Begin met de hardste soort en wok deze circa 30 seconden en voeg vervolgens de volgende soort toe, enzovoort. 

Serveren
Schep de rijst en groente op een bord en serveer met een speklapje. 

TIP: kun je geen pepquino vinden, gebruik dan komkommer. Verwijder wel even de zaadlijsten, of 6 tindola komkommers (uit india) of. Snijd ze gewoon in plakjes van 1 centimeter dik.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.