De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krokante paprikasalade

35 MIN
Krokante paprikasalade

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Krokante paprikasalade (ca 25 minuten)
Verwarm de olie tot 160 °C. Snijd de tortilla’s in dunne repen, frituur ze goudgeel en krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Halveer de paprika’s en tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s en tomaten in repen. Pel en halveer de ui en snijd hem in ringen. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd hem in repen. Meng de groente en rucola met elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Meng de salade met de dressing en de tortillareepjes.

Thousand Islands–dressing (ca 10 minuten)
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in hele kleine blokjes. Pluk de peterselie en hak de blaadjes fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker