Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Salade

  • frituurolie
  • 2 tortilla's
  • 3 paprika
  • 4 tasty tom tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 avocado
  • 1 blikje mais
  • 75 g rucola
  • dressing
  • zout
  • versgemalen peper

Dressing

  • 1 groene paprika
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 sap van een halve citroen
  • 2 el melk
  • 4 el zoete chilisaus
  • 4 el tomatenketchup
  • 100 g halvanaise
  • zout

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Krokante paprikasalade (ca 25 minuten)
Verwarm de olie tot 160 °C. Snijd de tortilla’s in dunne repen, frituur ze goudgeel en krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier. Halveer de paprika’s en tomaten, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s en tomaten in repen. Pel en halveer de ui en snijd hem in ringen. Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd hem in repen. Meng de groente en rucola met elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Meng de salade met de dressing en de tortillareepjes.

Thousand Islands–dressing (ca 10 minuten)
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in hele kleine blokjes. Pluk de peterselie en hak de blaadjes fijn. Meng alle ingrediënten door elkaar.

Geef je waardering

14
Krokante paprikasalade