Krokante mangotaart

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

50 minuten totale tijd

Bodem
Verwarm de oven 180 ºC. Smelt de boter. Leg de vellen filodeeg uit en bestrijk met gesmolten boter. Drapeer een vel filodeeg in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de helft van de amandelen. Herhaal dit met een tweede vel filodeeg. Leg het derde vel filodeeg erop en bak de bodem in circa 20 minuten goudbruin. Hak de witte chocolade en smelt au bain-marie. Bestrijk de bodem met de chocolade.

Karamelsaus
Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een pan. Breng in een andere pan de slagroom aan de kook. Giet de kokende room op de karamel en laat even doorkoken. Haal de pan van het vuur en los de boter erin op. Laat de saus afkoelen.

Witte chocolade mousse
Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom tot yoghurt dikte. Smelt de chocolade au bain-marie. Los de gelatine met aanhangend vocht op in een pan. Spatel een derde van de room door de chocolade en voeg de gelatine toe. Meng goed door en spatel de rest van de room erdoor. Laat de chocolademousse opstijven in de koelkast.

Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in parten. Schep de chocolademousse in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit een spiraal van de mousse op de filodeegbodem. Lepel de karamelsaus over de chocolademousse en schik de mango speels in de mousse. Bestrooi met de pistachepitten en bestuif met poedersuiker.

Ingredienten

1
Porties

Bodem

  • 10 g zachte boter
  • 3 vellen filodeeg
  • 50 g geschaafde amandelen
  • 100 g witte chocolade

Karamelsaus

  • 75 g suiker
  • 50 ml slagroom
  • 40 g boter

Witte chocolademousse

  • 3 blaadjes gelatine
  • 600 ml slagroom
  • 450 g witte chocolade

Fruittopping

  • 2 mango's
  • 1 el pistachepitten

Extra nodig

  • poedersuiker om te bestrooien
  • spuitzak met gladde spuitmond
Geef je waardering
4