De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krokante mangotaart

50 min kooktijd
Krokante mangotaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bodem
Verwarm de oven 180 ºC. Smelt de boter. Leg de vellen filodeeg uit en bestrijk met gesmolten boter. Drapeer een vel filodeeg in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de helft van de amandelen. Herhaal dit met een tweede vel filodeeg. Leg het derde vel filodeeg erop en bak de bodem in circa 20 minuten goudbruin. Hak de witte chocolade en smelt au bain-marie. Bestrijk de bodem met de chocolade.

Karamelsaus
Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een pan. Breng in een andere pan de slagroom aan de kook. Giet de kokende room op de karamel en laat even doorkoken. Haal de pan van het vuur en los de boter erin op. Laat de saus afkoelen.

Witte chocolade mousse
Week de gelatine in koud water. Klop de slagroom tot yoghurt dikte. Smelt de chocolade au bain-marie. Los de gelatine met aanhangend vocht op in een pan. Spatel een derde van de room door de chocolade en voeg de gelatine toe. Meng goed door en spatel de rest van de room erdoor. Laat de chocolademousse opstijven in de koelkast.

Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in parten. Schep de chocolademousse in een spuitzak met een gladde spuitmond en spuit een spiraal van de mousse op de filodeegbodem. Lepel de karamelsaus over de chocolademousse en schik de mango speels in de mousse. Bestrooi met de pistachepitten en bestuif met poedersuiker.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker