De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Krokante loempia’s met dipsaus

Week de vermicelli 10 minuten en de shiitakes 15 minuten in koud. Verwarm de frituur voor op 170 °C. Schil en snijd de wortel en taro in dunne reepjes.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Krokante loempia’s met dipsaus

Bereidingswijze

Loempia’s
Week de vermicelli 10 minuten en de shiitakes 15 minuten in koud. Verwarm de frituur voor op 170 °C. Schil en snijd de wortel en taro in dunne reepjes. Pel en snipper de ui. Snijd de bieslook fijn. Giet de vermicelli en shiitakes af en snijd fijn. Meng het gehakt met de taugé, fijngesneden ingrediënten, suiker, peper, eieren, nouc nam en oestersaus. Leg 2 loempiavellen op elkaar. Leg op de onderste punt een soort worstje van de vulling en vouw er een loempia’s van. Bestrijk het bovenste puntje met eiwit zodat de loempia dicht blijft zitten. Frituur de loempia’s in 6-7 minuten goudbruin en krokant. Haal ze uit het frituurvet en laat uitlekken op keukenpapier.

Dipsaus
Schil de wortel en snijd de wortel en paprika in gelijke kleine stukjes. Pel en hak de knoflook fijn. Meng de nouc mam, suiker, azijn, een scheutje water en witte peper door elkaar en meng de groente erdoor. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd de peper in stukjes. Hak de pinda’s en de koriander grof en meng met de gesneden peper door de dipsaus.

Serveren
Serveer de loempia’s met de sausen, blaadjes sla en munt. 

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.