De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Krokante karbonades met gegrilde groenten

Heerlijke Italiaanse krokante karbonades, geserveerd met gegrilde groene asperges.

Direct naar recept
Krokante karbonades

Bereidingswijze

Bereiding

Leg de haaskarbonades naast elkaar tussen vershoudfolie en sla ze voorzichtig plat met een deegroller.

Ris de blaadjes van 3 takjes rozemarijn en hak ze fijn. Meng in een kom de panko met de rozemarijn, 150 g Parmezaanse kaas en de rasp van de citroen. Meng in een ruime kom de bloem met een beetje zout en versgemalen peper. Klop het ei los in een kom. Haal de karbonade door de bloem, vervolgens door het ei en paneer het vlees met het panko-mengsel.

Verhit een koekenpan met flinke scheut zonnebloemolie en bak de karbonades aan weerszijde in ca. 4-5 minuten goudbruin en gaar.

Verhit een grillpan. Snij het harde uiteinde van de asperge. Snij de uiteinden van de lente-ui en kort de stengels aan het groene deel in tot dezelfde lengte als de asperges. Besprenkel ze met olijfolie en grill de asperge en de lente-ui beetgaar. Besprenkel de groente met een beetje zout en het sap van de citroen.

Serveren

Serveer de krokante karbonades met de gegrilde groenten. Bestrooi met wat extra Parmezaanse kaas.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.