Krokante Italiaanse bladerdeegtaart
Pel en
snijd de knoflook grof. Snijd de courgette in dunne plakken. Verhit een
scheutje olie in een pan en bak de plakken courgette met de knoflook goudbruin.
Voeg op het laatst de Italiaanse kruiden toe. Laat de courgette afkoelen.
Verwarm
de oven voor op 200ÂșC.
Snijd
de mozzarella in plakken. Klop de eieren met de ricotta los en breng op smaak
met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de tomaat in plakken. Rol de
plakjes bladerdeeg stuk voor stuk een beetje uit. Vet de bakvorm, bekleed met
het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de plakken mozzarella
over het bladerdeeg. Verdeel het ricottamengsel erover. Leg de gebakken
courgette dakpansgewijs op het ricottamengsel en druk goed aan. Verdeel de
plakken tomaat over de courgette en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de taart
in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Haal de taart uit de vorm en snijd in
gelijke stukken.
0 reacties