Krokante Italiaanse bladerdeegtaart

42
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Krokante Italiaanse bladerdeegtaart
Pel en snijd de knoflook grof. Snijd de courgette in dunne plakken. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de plakken courgette met de knoflook goudbruin. Voeg op het laatst de Italiaanse kruiden toe. Laat de courgette afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd de mozzarella in plakken. Klop de eieren met de ricotta los en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de tomaat in plakken. Rol de plakjes bladerdeeg stuk voor stuk een beetje uit. Vet de bakvorm, bekleed met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de plakken mozzarella over het bladerdeeg. Verdeel het ricottamengsel erover. Leg de gebakken courgette dakpansgewijs op het ricottamengsel en druk goed aan. Verdeel de plakken tomaat over de courgette en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Haal de taart uit de vorm en snijd in gelijke stukken.

Ingredienten

1
Porties

Krokante Italiaanse bladerdeegtaart

  • 1 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • 2 eieren
  • 250 g ricotta
  • 1 vleestomaat
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 75 g geraspte kaas

Extra nodig

  • gekartelde bakvorm van 35x10 cm
  • boter om in te vetten
  • bakpapier
Geef je waardering
42