De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krokante italiaanse bladerdeegtaart

45 min kooktijd
Krokante Italiaanse bladerdeegtaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Krokante Italiaanse bladerdeegtaart
Pel en snijd de knoflook grof. Snijd de courgette in dunne plakken. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de plakken courgette met de knoflook goudbruin. Voeg op het laatst de Italiaanse kruiden toe. Laat de courgette afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200ºC.
Snijd de mozzarella in plakken. Klop de eieren met de ricotta los en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de tomaat in plakken. Rol de plakjes bladerdeeg stuk voor stuk een beetje uit. Vet de bakvorm, bekleed met het deeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de plakken mozzarella over het bladerdeeg. Verdeel het ricottamengsel erover. Leg de gebakken courgette dakpansgewijs op het ricottamengsel en druk goed aan. Verdeel de plakken tomaat over de courgette en bestrooi met de geraspte kaas. Bak de taart in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Haal de taart uit de vorm en snijd in gelijke stukken.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker