De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krokante forel in frisse citroensaus

Een heerlijk gerecht van krokante forel uit Bangkok!

25 MIN
Krokante forel in frisse citroensaus

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de frituurpan voor op 180 ºC. Pers de citroen en meng dit met alle ingrediënten voor de saus behalve de citroenschil met 150 ml water. Breng de saus al roerend aan de kook. Zet het vuur laag, snijd de citroenschil in dunne reepjes en voeg deze toe. Laat de saus nog enkel minuten doorkoken. Snijd de lente-uitjes in schuine ringetjes. Snijd de forelfilets in stukjes, haal deze door de maïzena en frituur deze kort. Bak in een hete wok de cornflakes kort aan, voeg de lente-uitjes en de forel toe en breng op smaak met vissaus en chilisaus. Serveer de vis op een dun laagje van de saus en garneer met in zeer dunne reepjes gesneden paprika, wortel, peultjes en takjes kervel.

Dit recept komt uit de aflevering over Bangkok van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker