Krokante aardappelgamba met lauwwarme noedel-sinaasappelsalade

0
Gemiddeld
Krokante aardappelgamba met lauwwarme noedel-sinaasappelsalade

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Salade
Breng een pan water en een beetje zout aan de kook. Leg de noedels erin, zet het vuur uit en laat circa 3 minuten garen. Giet af en besprenkel de noedels met een scheutje olie. Leg de cherrytomaatjes in een ovenschaal, schenk er olijfolie over en pof circa 10 minuten in de oven. Verhit een scheut olie in een koekenpan. Pluk de paksoi en bak in circa 2 minuten goudbruin. Verwijder de schil van de sinaasappel en snijd de partjes uit de sinaasappel. Rooster de maccadamianoten in een droge pan en laat ze iets afkoelen. Hak de macadamianoten grof. Meng de sinaasappel, paksoi en macadamianoten door de noedels.

Vinaigrette
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijst en snijd de peper in halve ringen. Meng de peper met het sap van de limoen en de olijfolie.

Krokante gamba’s
Verwarm de frituur voor op 180 ºC. Pel de gamba’s, maar laat de kop eraan. Snijd de gamba’s over de rug in en verwijder het darmkanaal. Schil de aardappel, klem op de spiraalsnijder en draai er lange slierten van. Wikkel de aardappelslierten om de gamba’s. Zorg er voor dat er een mooie egale laag van aardappel omheen zit. Dep een beetje droog en frituur de gamba’s in circa 2 minuten goudbruin en gaar en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveer
Meng de salade royaal met de vinaigrette en serveer met de cherrytomaten en de gamba’s.

Ingredienten

4
Personen

Salade

  • 200 g glasnoedels
  • 200 g cherrytomaten
  • olijfolie
  • 4 Shanghai paksoi
  • 2 bloedsinaasappels
  • 4 el macadamianoten

Limoen vinaigrette

  • 1 rode peper
  • 1 limoen
  • 100 ml olijfolie extra vierge

Krokante gamba's

  • 8 black tiger garnalen
  • 2 grote Nicola aardappels

Extra nodig

  • spiraalsnijder (Chinese mandoline)
  • fijne rasp
  • frituur
  • keukenpapier
Geef je waardering
0