Zin in een lekkere, frisse en snelle komkommersalade? Dit recept van 24Kitchen's Bianca heeft een heerlijk Aziatisch tintje en een smakelijke dosis pit. Dit knapperige bijgerecht staat zo op tafel en doet het ook héél goed als salade bij de BBQ!

Bianca Janssen

Tip: hou je niet van koriander? Gebruik dan bladpeterselie.

Ingredienten

4
Personen

Dressing

  • 0.5 limoen
  • 2 el vissaus
  • 0.5 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 0.5 bosje koriander

Salade

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 komkommers

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Stap 1:

Knijp het sap uit de limoen en meng met de vissaus, sojasaus en sesamolie. Hak de koriander en roer door de dressing.

Stap 2:

Pel en snijd de uien in ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de peper, verwijder de zaadjes en snijd de peper in stukjes.

Stap 3:

Schil en halveer de komkommer en snijd hem in dunne plakjes. Meng de komkommer met de dressing.

Serveer de kokommersalade bijvoorbeeld bij biefstuk en gebakken aardappelen.

Geef je waardering

27
kokommersalade