Kokos-spruitenpot

1
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Kokos-spruitenpot

  • Schil en snijd de aardappels in blokjes.
  • Verwijder de kontjes en de buitenste bladeren van de spruitjes.
  • Pel en snijd de uien in grove stukken.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit de ui, knoflook, paprikapoeder, kurkuma, garam masala en aardappels circa 2 minuten. Voeg de spruitjes toe en bak circa 4 minuten mee. Schenk de kokosmelk, water en de kookroom erbij en breng aan de kook. Laat circa 10 minuten met de deksel op de pan koken.
  • Giet de linzen af en spoel ze schoon. Roer de linzen de laatste 2 minuten door de kokos-spruitenpot en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Pluk de koriander.

Geroosterde kokos

  • Verwarm een pan en rooster de gemalen kokos in circa 4 minuten goudbruin.

Serveren

  • Verdeel de kokos-spruitenpot over borden. Strooi de koriander en de geroosterde kokos eroverheen.

spruitjes

Ingredienten

4
Personen

Kokos-spruitenpot

  • 400 g aardappels
  • 500 g spruitjes
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 tl paprikapoeder
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl garam masala
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 ml water
  • 200 ml kookroom
  • 400 g linzen
  • 0.5 bosje koriander
  • 50 g gemalen kokos
Geef je waardering
1