Kokos-chocoladetaart

3
Gemiddeld

Bereidingswijze

90 minuten totale tijd

Harde wenerdeeg

Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de boter, suiker en het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rol voor de bodem het deeg uit tot een dikte van circa 3 millimeter en steek er een cirkel van 20 centimeter doorsnede uit. Bak de bodem op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 12 minuten goudbruin en gaar.

Baba cake

Los de gist op in een scheutje lauw water. Meng de bloem met de boter, het gistmengsel en de honing. Voeg één voor één de eieren toe en meng tot een glad beslag. Vet de taartpan in en bekleed met bakpapier. Verdeel het beslag over de taartpan en laat circa 30 minuten rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bak de baba cake in circa 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake afkoelen.

Kokoscrème

Breng de kokosmelk met een scheutje room aan de kook. Bewaar een scheutje koude kokosmelk en roer dat los met de eidooiers en de suiker. Roer de bloem en de resterende room door het eimengsel. Schenk de warme kokosmelk op het eimengsel. Schenk alles terug in de pan en kook circa 2 minuten. Laat de kokosroom afkoelen tot handwarm. Roer de boter met de poedersuiker luchtig en meng de kokosroom erdoor. Schep de kokoscrème in een spuitzak met een gladde spuitmond.

Chocolade-kokosbollen

Smelt de chocolade au bain-marie. Klop de slagroom met de suiker tot yoghurtdikte. Spatel de slagroom door de chocolade. Schep de chocolademousse in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit dopjes mousse op de geraspte kokos en zet circa 10 minuten in de koelkast. Rol ze door door de geraspte kokos tot een bolletje. Bewaar de chocolade-kokosbollen tot de opmaak van de taart in de koelkast. 


Chocoladering

Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 31 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Strijk de chocolade dun uit over een vel cellofaanfolie, laat iets opstijven en steek er een cirkel uit van 20 centimeter. Steek uit deze cirkel verschillende kleine cirkels met behulp van de stekerdoos. Laat de ring uitharden op een koele plek.

Opmaak

Pak de harde wenerdeegbodem erbij, spuit een beetje kokoscrème op de plak. Leg de baba cake op de bodem. Trempeer de cake met rum. Spuit een spiraalvorm kokoscrème op de baba cake. Leg de chocolade-kokosbollen op de kokoscrème. Bestuif de chocoladering met cacaopoeder en leg de ring op de chocolade-kokosbollen.

Ingredienten

1
Porties

Harde wenerbodem

  • 150 g bloem
  • 100 g roomboter
  • 50 g suiker
  • 0.5 ei

Baba cake

  • 0.5 zakje gist
  • 200 g bloem
  • 70 g roomboter
  • 1 tl honing
  • 5 eieren

Kokoscrème

  • 125 ml kokosmelk
  • 125 ml slagroom
  • 2 eierdooiers
  • 100 g suiker
  • 2 el bloem
  • 250 g roomboter
  • 60 g poedersuiker

Chocolade-kokosbollen

  • 100 g pure chocolade
  • 100 ml slagroom
  • 25 g suiker
  • 50 g geraspte kokos

Chocolade ring

  • 200 g pure chocolade

Extra nodig

  • bakpapier
  • steker van 20 cm doorsnede
  • taartpan van 25 cm doorsnede
  • stekerdoos
  • rum om te temperen
  • cacaopoeder om te bestuiven
Geef je waardering
3