Köfte in pittige tomatensaus
- Pel en snipper de ui.
- Kneed in een grote kom de ui, het gehakt, komijnpoeder, kaneelpoeder, het ei en het paneermeel tot een egaal geheel. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Vorm gelijke ballen ter grootte van een pingpongbal. Druk de ballen plat.
- Snijd de pomodoritomaten in blokjes.
- Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de köfte om en om in circa 5 minuten op laag vuur goudbruin. Haal de köfte uit de pan. Voeg de tomaten toe en bak circa 4 minuten. Schenk de passata erbij en voeg de harissa toe. Breng het geheel aan de kook. Voeg de köfte toe en gaar met het deksel op de pan in circa 10 minuten.
- Snijd de bosui fijn.
Naanbroden
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Bak de naanbroden in de oven in circa 8 minuten krokant.
Serveren
- Verdeel de naanbroden over borden. Verdeel de köfte in pittige tomatensaus over de naanbroden. Lepel de Turkse yoghurt eroverheen en strooi de bosui en de sultana rozijnen eroverheen.
0 reacties