Koffielikeurbonbons

4
Gemiddeld

Bereidingswijze

240 minuten kooktijd
430 minuten totale tijd

Koffielikeurganache
Karamelliseer de suiker beetje bij beetje. Blus de karamel af met de room en voeg me een natte lepel de glucosestroop toe. Kook door tot een egale massa. Haal de pan van het vuur. Voeg de koffielikeur en de whisky toe en meng goed door. Giet de karamel door een zeef op de chocolade. Laat de ganache een beetje afkoelen en schep in een spuitzak.

Chocolade enten
Hak de chocolade. Smelt tweederde van de chocolade au bain-marie. Roer de rest van de gehakte chocolade erdoor tot de chocolade helemaal is opgelost.

Bonbonvorm mouleren
Warm de bonbonvorm voor tot circa 27 °C, bijvoorbeeld met behulp van een föhn. Verwarm de vorm echter niet warmer dan de chocolade. Giet de geënte chocolade in de vorm en houd schuin zodat de chocolade overal in de vorm komt. Tik met een paletmes tegen de bonbonvorm, zodat de overtollige chocolade eruit loopt. Strijk de bovenkant van de vorm strak af. Zet de vorm met open kant naar beneden op een stukje bakpapier. Laat de chocolade in de vorm circa 30 minuten uitharden. Krab de overtollige chocolade eraf met een paletmes.

Bonbons vullen
Vul de vorm met de ganache tot circa 2 millimeter van de rand. Zorg dat de ganache niet te warm is. Zet de gevulde vormen enkele uren koel weg zodat de ganache helemaal hard is geworden.

Bonbons afmaken
Schep een kleine hoeveelheid chocolade op de bonbonvorm en strijk het teveel aan chocolade eraf. Zet de bonbonvorm circa 10 minuten in de koelkast en vervolgens nog circa 30 minuten op een koele plek weg. Keer de bonbonvorm om en tik enkele keren op de zijkant van de vorm, zodat de bonbons eruit vallen.

Ingredienten

24
Porties

Koffielikeurganache

  • 190 g suiker
  • 135 ml slagroom
  • 35 g glucosestroop
  • 130 g melkchocolade
  • 50 ml koffielikeur
  • 5 ml whiskey

Bonbonvormen mouleren

  • 500 g pure chocolade

Extra nodig

  • bonbonvorm
  • paletmes
  • zeef
  • spuitzak
Geef je waardering
4