De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

koffiekoeken met walnotenspijs

45 min voorbereidingstijd
15 min kooktijd
Koffiekoeken met walnotenspijs

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Walnotenspijs
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de walnoten circa 12 minuten in de oven en laat ze afkoelen. Maal de walnoten en de suiker fijn in het bakje van de staafmixer en meng het eiwit erdoor. Rol het spijs uit tot een dikte van 5 millimeter. Steek er met de steker cirkels uit.

Cakebeslag
Verwarm de oven voor op 175 ºC. Vet de tartelettevormpjes in.
Roer de boter met de suiker luchtig. Meng één voor één de eieren erdoor. Spatel de bloem door het beslag. Verdeel een lepel beslag over de vormpjes, druk in elk vormpje een plakje walnotenspijs en vul verder af met het beslag. Bak het cakebeslag in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Haal de koeken uit de vorm en laat afkoelen.

Glazuur
Meng de espresso met de poedersuiker. Bestrijk de bovenkant van de koeken met het glazuur. Laat het glazuur uitharden.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker